Canvi radical de la situació meteorològica als Ports aquest dijous


Etiquetes: , ,


____________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 17 de desembre de 2009

Els vents de ponent provoquen un canvi radical de la situació a la comarca dels Ports. Els termòmetres de Vilafranca han registrat una mínima de 6,5 graus, onze graus més que la matinada anterior. A pesar de l’espectacular recuperació de les temperatures, durant la matinada s’han tornat a formar plaques de gel a la xarxa viaria de la comarca dels Ports, provocant problemes en algunes zones.

Problemes a la carretera Morella- Sorita
A primeres hores del matí, a la carretera Morella-Sorita, a la zona de Palanques, hi havien camions que havien sofert relliscaments pel gel. Els vehicles han quedat creuats a la carretera dificultant el pas de la resta. Davant l’estat d’eixe vial molts han tingut que recórrer a l’ús de cadenes per transitar.

Els termòmetres de la comarca dels Ports han experimentat un canvi radical. Si la matinada del dimarts al dimecres es registraven mínimes de 5,5 graus negatius, esta passada nit a Vilafranca el termòmetre no ha baixat dels 6,5 graus positius i a Morella la temperatura mínima ha estat de 1 grau. Les màximes d’ahir també van estar en valors positius. A Vilafranca el termòmetre pujava fins els 8,5 graus i a Morella no es passava dels 2,5 graus. En altres llocs de la comarca la matinada ha estat més gelada, com la zona del vall del Bergantes on s’han format importants plaques de gel que dificultaven la circulació dels vehicles.

Les previsions, a hores d’ara, indiquen que podria tornar a nevar de forma lleu el divendres per la vesprada o nit, però també hi ha altres models meteorològics que indiquen que no serà així.

__________
documents

Més informació: | |