L’Ajuntament de Morella lamenta l’oblit i la discrimació” de la Generalitat per no concedir la SAMU

20091217_centresalut_450x

_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 17 de desembre de 2009

La Generalitat Valenciana va rebutjar, durant la jornada d’ahir, totes les esmenes que va presentar el grup parlamentari socialista, respecte a la sanitat dels Ports. El PSPV, a través del seu portaveu de sanitat en les Corts Valencianes, Ignacio Subías, presentava les esmenes en què es demandava una SAMU i un Centre de Salut Integrat per a Morella. La regidora de benestar social, Malú Blasco, ha lamentat “l’oblit i la discrimació de la Generalitat” i afirma que l’Administració “no comprén les necessitats sanitàries de Morella i la resta de la comarca”.

Cal recordar, que el passat 19 de novembre, els representants institucionals de l’Ajuntament de Morella van aprovar per unanimitat la moció per a exigir la presència d’una SAMU en Morella. En aquella sessió plenària, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, afirmava que “com sabem la situació econòmica en què es troba la Generalitat, enguany prioritzarem i només realitzarem una petició, la SAMU”. D’aquesta manera, s’ajornaven “altres peticions fonamentals per a Morella”, per a intentar convertir en realitat, una reivindicació que complix una dècada.

Malú Blasco ha incidit en que “només demandàvem una sanitat digna”. “No obstant això, per al PP no som ciutadans de primera i tots els esforços que, any rere any, fem per a aconseguir la SAMU passen desapercebuts”, ha afegit Blasco. Recordar que el consistori morellà presenta dos mocions a l’any per a realitzar aquesta petició. La regidora també ha volgut remarcar que “la política del nostre Ajuntament és que el primer són les persones. Per a la Generalitat, pareix que no, perquè els ciutadans són els primers afectats per aquesta decisió”. En l’actualitat, les SAMUs permanents més pròximes a Morella estan a Sant Mateu i a Vinaròs, dos municipis que es troben a més de 30 minuts de la localitat dels Ports. Per aquest motiu, “no tenim equips sanitaris d’urgència i veient les distàncies a què ens trobem de Vinaròs és necessari que tinguem una SAMU en Morella”, ha declarat Blasco.

Respecte al Centre de Salut Integrat que també es sol·licitava, aquest es tractava d’un condicionament de l’actual Centre de Salut, amb major maquinària tecnològica, visites d’especialistes a temps parcial, equip   d’urgències i que tots els pacients tingueren possibilitats d’exploració. Una altra de les esmenes que la Generalitat va rebutjar era que la SAMU de Vilafranca treballara de forma permanent.

Més informació: |