Creu Roja Joventut i l’Ajuntament de Morella s’uneixen per sensibilitzar del perill de l’alcohol


_________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 18 de desembre de 2009

El regidor de joventut de l’Ajuntament de Morella, el director provincial de Creu Roja joventut a Castelló, Carlos Fortea i el coordinador provincial del Programa d’Educació i voluntari de la mateixa associació, Alejandro Meseguer, han presentat les Segones Jornades “Rei o bufó”. Aquestes jornades es realitzen per a informar i sensibilitzar el públic juvenil dels perills del consum d’alcohol. Segons Ripollés, “la política de joventut de l’Ajuntament no són només l’organització d’activitats festives, sinó que també són importants aquestos actes de conscienciació sobre alguns perills, com l’alcohol”.

Els actes es desenvolupen aquest dissabte des de les 19 hores. A aquesta hora, tindran lloc uns tallers d’elaboració de còctels sense alcohol i de simulació d’efectes, que pretenen oferir alternatives a l’alcohol i informar sobre els seus efectes en el nostre organisme. A partir de les 23:30 hores, Creu Roja Joventut instal·larà una taula informativa en el carrer Blasco d’Alagón, on es distribuiran obsequis i s’informarà sobre el consum de begudes alcohòliques. Els distints obsequis són cartells, adhesius, postals informatives i alcoholímetres i, també, es realitzaran test d’alcohol i enquestes sobre estils de vida.

Aquestes jornades compten també amb el suport de l’Ajuntament de Morella, els pubs i discoteques de Morella, l’associació Morella Jove i el metge, Nel·lo Monfort. Segons Rhamsés Ripollés, “esperem que aquestes segones jornades tinguen la gran acollida que van tindre l’any passat, ja que suposen una forma lúdica i divertida de conscienciar a la joventut sobre el perill de l’alcohol”.

Cal recordar que l’any passat van participar 221 persones en la campanya que va ser duta a terme per 15 voluntaris i voluntàries, es van repartir 180 fullets informatius, i es van realitzar prop de 100 controls d’alcoholèmia dels quals un 67% va donar superior a 0’5.

Més informació: | | |