L’Aplec ha preparat una agenda d’activitats per als primers mesos de 2010 arreu de la comarca

20091218_aplecsenyera_450x ________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
divendres, 18 de desembre de 2009

La Comissió organitzadora de l’Aplec ja té embastat el programa d’activitats del primer trimestre de l’any. La passada setmana es reunia la Comissió de l’Aplec de Vilafranca avançant prou en la confecció d’un ample programa que contempla ja activitats també en altres municipis de la comarca.

La proposta d’activitats començaria el 23 de gener, dia en el que s’ha programat una conferencia en el marc de la campanya “Televisió sense fronteres”, que porta a terme Acció Cultural del País Valencià, per evitar que es tanquen les emissions de TV3 en aquest territori. El 6 de febrer arriba la II Festa Proaplec i l’Aplecològic, un conjunt d’activitats que estaran enfocades al medi ambient. Eixa jornada es podrà gaudir d’un espectacle teatral i musical, Festuc, el cuc drapaire, de la Companya La Tabola, d’una conferencia a càrrec de l’Associació Amics de Palanques i ja de nit de l’espectacle Toca’m el pandero, quatre veus a capella acompanyades de percussió, que es presenten com una “polifonia femenina amorosida amb rondalles i un toc d’humor”. La festa s’acabarà amb una orquestra.

El 13 de febrer es celebrara la primera activitat fora de Vilafranca i la Comissió ha triat Sorita per al Dia de l’Arbre Comarcal, on es vol replantar en la zona afectada pel gran incendi que va arrasar bona part de la comarca al juliol de 1994.

Unes setmanes més tard, el 27 de març i de nou a Vilafranca, s’ha programat una conferencia amb Josep Monferrer sobre la disjuntiva de la pertinença de Vilafranca a la comarca dels Ports o Alt Maestrat, com alguns la situen. El 28 de març la proposta de la comissió de l’aplec 2010 passa per cinema en valencià. Es projectarà una pel·lícula que s’ha estrenat aquesta mateixa setmana, Allà on viuen els monstres, però doblada en valencià.

Més informació: |