ESPEMO continua els actes commemoratius pels seus 25 anys


Etiquetes: ,

____________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 19 de desembre de 2009

La societat esportiva ESPEMO continua amb els actes commemoratius pel seu 25 aniversari, amb una expoció, una conferència i un vídeo. Amb aquestos elements, es pretén realitzar un recorregut per tota la història de l’associació. Cal recordar, que durant el present any, ja han realitzat algunes activitats que es contemplaven en el conveni signat amb l’Ajuntament, com un circuit multiaventura o una marxa a peu.

L’exposició estarà dividida en distintes seccions, per a intentar comprendre l’ampli ventall d’activitats realitzades. Muntanya, senderisme, escalada en gel, en roca, espeleo, barrancs i paisatges seran els set apartats. A més, hi haurà tres murals, dividits en fotos amb els més menuts, imatges històriques i llocs fins als quals ha arribat la bandera. Algunes de les cimes més importants a les que han arribat els membres de l’associació són la Muntanya Mckinley, el Kilimanjaro o l’Aconcagua. Totes les fotografies que s’exposen, es podran adquirir per deu euros. La xerrada tractarà sobre una expedició que van realitzar dos membres de l’associació a Perú. L’objectiu de la mateixa era aconseguir la cima de l’Ishinca i l’Alpamayo. No obstant, només van poder coronar la primera muntanya.

L’objectiu del conveni de col·laboració que van firmar l’Ajuntament i l’associació és fomentar la pràctica d’esports d’aventura com l’escalada, l’espeleologia o el muntanyisme, garantir la participació de jóvens en les activitats i facilitar la seua incorporació a l’esport. Amb aquest acord, l’Ajuntament de Morella es va comprometre a condicionar una sala del Centre Lúdic i Esportiu Jaume I com a magatzem per a guardar el material esportiu i com a seu social per a reunir-se. A més, el consistori va aportar 1800 euros perquè l’associació organitzara el circuit d’activitats del passat mes d’agost i 800 euros en caràcter de col·laboració en eixides internacionals. Per la seua banda, ESPEMO es va comprometre a portar el nom de Morella al nombre màxim de llocs possible, per mitjà de les seues expedicions, a assumir la responsabilitat de les Escoles Esportives i a organitzar diverses activitats que l’Ajuntament incorpora a la seua agenda festiva i cultural.

L’acte d’avui es realitzarà a les 20 hores i l’exposició estarà oberta els caps de setmana fins al dia 10 de gener, d’11 a 14 hores i de 16 a 19. Entre setmana, també es podrà visitar la mostra de 19 a 21 hores. Els actes commemoratius de l’associació, finalitzaran amb la conferència “Vuitmilista morellà”, a càrrec de Fermín Penyarroya el dia 6 de gener.

D’altra banda, avui els més menuts també tenen una cita en l’agenda, amb el guarniment de l’arbre de nadal i el muntatge del betlem de l’Ajuntament. D’aquesta manera, els xiquets d’infantil i primària posaran els principals adorns nadalencs del consistori morellà.

Més informació: |