Morella no podrà realitzar el Museu de la Ciutat en 2010 al ser “maltractat” pels fons RURALTER


Etiquetes:

_______________________
comarquesnord.cat, morella
dimecres, 23 de desembre

Morella no podrà crear un museu en l’interior de les Torres de Sant Miquel, al rebre només 17.000 euros dels fons RURALTER. El tinent d’alcalde de la localitat, Ernesto Blanch, qualifica de “maltracte” i “presa de pél” la reunió celebrada dimarts passat en Ares, en la que es va informar de les concessions dels fons. Ara, diversos municipis de la comarca dels Ports, entre ells Morella, estudien emprendre accions legals contra el president del PORTMADER, Alfredo Querol i iniciar tràmits legals perquè el Ministeri o Europa bloquegen estos fons.
El projecte de Morella consistia en rehabilitar les Torres de Sant Miquel en el seu interior, condicionar-ho, dotar-lo d’elements típics de la ciutat i de l’era medieval i reparar la part més elevada per a poder passejar per damunt de la torre. Aquesta era la segona vegada que es presentava un projecte per quanties importants i, a pesar que s’ha concedit la subvenció, esta ha sigut inferior respecte de les previsions del Consistori. Si per a la creació del Museu de la ciutat i Rehabilitació de les Torres de Sant Miquel, es confiava a rebre de la línia patrimonial 120.000 euros, el resultat d’una subvenció de 17.000 euros és qualificada “sense cap dubte d’arbitrària” e “incomprensible”. Altres instal·lacions importants com l’Escorxador de Morella, tampoc han rebut ni un euro. El tinent alcalde de Morella, Ernesto Blanch afirma que “és ridícul que et convoquen a una reunió per a botar-se totes les normes de procediment i t’oferisquen una llista tancada de concessions, sense possibilitat de debatre la idoneïtat de les mateixes i simplement donant-te l’opció de votar a favor o en contra d’eixa proposta tancada. Si eixa és la idea de consens i diàleg que té Alfredo Querol i el Partit Popular, nosaltres no estem disposats a entrar en eixe joc, i més quan estem parlant d’empreses i municipis que s’estan jugant el seu futur amb els fons europeus”. Respecte a altres projectes rebutjats, Blanch assegura que “l’any passat es va arribar a un acord pel qual alguns projectes que no obtenien subvenció per falta pressupostària, però sí que presentaven viabilitat, obtindrien partides en el present exercici. No obstant això, no s’han complit els acords i les lleis i, aquestes empreses també s’han tornat a quedar fora de les subvencions”.
En la vesprada-nit d’ahir, representants de municipis com a Morella, Vilafranca, Forcall, Cinctorres, Vallibona, Castell de Cabres, Olocau del Rei o Villores, van comparéixer en roda de premsa per a anunciar que estudiaran emprendre mesures legals. Segons els representants, en la reunió de dimarts passat “Alfredo Querol va donar ahir una lliçó de com botar-se els processos legals, incomplint el més mínim rigor legal, el més mínim sentit comú i va atorgar les subvencions a dit, i per això, emprendrem les accions necessàries dins i fora de l’associació fins que hi haja igualtat”. A més, aquestos representants qualifiquen de “arbitrària”, “autoritària”, “discriminatòria”, “amiguista” o “antidemocràtica” la forma d’efectuar el repartiment dels fons. També van anunciar que van “a fer tot el que es puga perquè el Ministeri i Europa bloquegen estos fons”.

Més informació: