Bob Esponja, protagonista del Betlem dels xiquets de primaria de Morella


betlem-bob-esponja_3796

_______________________
comarquesnord.cat, morella
dijous, 24 de desembre

El col.legi Marededéu de Vallivana de Morella ha escollit motius tradicionals i decoracions novedoses per passar-se el vestit de Nadal. A l’entrada del col.legi un naixement ens saluda. No li falta res. Els xiquets amb els professors han fet els camins, el riu, i els hortets. Els pastorets cuiden el ramat i un burret carregat de llenya vol arribar prompte per que li descanse el llom de tanta carrega. Tot mira cap a una coveta on la sagrada família, maria, josep i el xiquet somriuen contents davant de tantes visites com estan reben aquestos dies. No falten tampoc els reis que amb els seus grans camells segueixen l’estel que els haurà de portar al portal. Tot ha estat instal.lat ja fa uns dies per els mestres i els xiquets més grans.
No obstant enguany el betlem que més ha cridat l’atenció és el que han fet els xiquets de primer. Aprofitant un raconet, dels molts que deixa aquest col.legi, han muntat un betlem on totes les figures son personatges de la serie de dibuixos BOB ESPONJA. Totes les figuretes son creacions de plastilina. Totes s’han fet manualment i amb molta paciència. El seu professor ha dirigit els treballs.
Per als que no coneguen aquest famós personatge, Bob Esponja viu en el fons del mar , en una casa que es una pinya, junt a la seva mascota Gary, un caragol. La ciutat submarina és Fondo de Bikini. Bob Esponja es tremend, i en els seus amics la mar de divertits. Patricio, un estel de mar, Calamardo que cada vegada que vol fer-li una mala passada li surt a l’inrevés. … En fi el fons del mar es d’allò més divertit amb aquestos personatges. El betlem de Bob Esponja s’ha fet en un lloc on l’aigua també sol entrar. És aquest un dels punts on les xorreres abundants en aquest cole, tenen un racó preferit. Encara que sigue el fons del mar, l’aigua podria fer malbé aquesta bonica construcció, per això ja li han posat remei.
Els xiquets de primer estan ben satisfets de com ha quedat la construcció. Fins i tot els que no eren fans de BOB ESPONJA, ja coneixen tots els personatges principals que ara també son els protagonistes del seu naixement.
És possiblement un dels personatges més estranys de dibuixos animats. I no obstant s’ha anat guanyant poc a poc una clientela tant fidel, que ací i a la resta del mon, es un dels personatges més estimats dels dibuixos animats. Enguany ell, és la figura central del betlem dels xiquets i xiquetes de primer.