Nadal al CRA Celumbres de Cinctorres


festa-nadal-escola-cinctorres_1368

__________________________
comarquesnord.cat, cinctorres
dijous, 24 de desembre

El Pavelló de Festes de Cinctorres, va ser el lloc escollit per realitzar la Festa de Nadal de CRA Celumbres, col·legi rural agrupat que aglutina les escoles o aularis de Cinctorres, Castellfort i Portell. Amb una gran expectació, donada la presència de pares, mares i avis de les tres poblacions de Els Ports, s’iniciava l’espectacle amb una reproducció d’un vídeo musical realitzat pel professorat dels centres, dessitjant uns Bons Nadals a tothom.
Poc a poc, els alumnes de Cinctorres, Castellfort i Portell van anar eixint a l’escenari del Pavelló per representar les actuacions preparades per a l’ocasió. El fil argumental de la funció venia marcat per un altre vídeo, realitzat a les tres escoles, en el que apareixien els xiquets i xiquetes explicant diverses qüestions referents a la festa.
Molt graciosa resultaria l’actuació dels menudets renos, que amb les banyes de color roig saltaven a l’escenari per ballar amb una conegudissima música. Uns xiquets i xiquetes molt menuts, que van fer molta gràcia al públic present.
La varietat en les escenografies, va fer que la vesprada al Pavelló de Festes de Cinctorres resultara molt divertida. A la pantalla, s’anunciava prèviament el grup que anava actuar i si pertanyia a Cinctorres, Castellfort o Portell. Les professores del CRA Celumbres es situaven baix de l’escenari per donar les diferents indicacions a l’alumnat. Evidenment, als més menudets els costava més atendre a les explicacions i es quedaven un poc bloquejats davant del públic.
També va destacar en aquest festival de Nadal, una representació teatral realitzada per quatre angelets ( que havien segrestat al Arc Iris ), un policia i el seu ajudant i un dimoni ( que s’apoderava de l’Arc Iris amagat pels angels ). Al final, van arribar tots a un acord per tornar l’Arc de Sant Martí al seu lloc habitual al cel.
Els pastorets, el grup de rock que interpretava ‘Los Peces en el Río’ o els Reis Mags amb els seus patges, escenificats amb molta creativitat pels alumnes de Portell, eren fortament ovacionats pel públic que omplia les cadires del Pavelló cinctorrà.
I per al final, quedava la gran sorpresa amb l’arribada del Pare Noel que u a u, va fer passar a tots els xiquets i xiquetes del CRA Celumbres per davant seu i regalaria a cada menut una bossa amb ‘chucheries’.
Una bonica festa de Nadal dels alumnes de Cinctorres, Portell i Castellfort amb la que ens felicitaven els Nadals des del CRA Celumbres.