Cens de cabra hispànica al Barranc de la Fos


Etiquetes: ,

web-barranc-fos_1460
_________________________
comarquesnord.cat, vilafranca
dissabte, 26 desembre

Com cada any, els membres del Grup Ecologista de Vilafranca estan realitzant el cens de cabra hispànica a un lloc concret del terme de Vilafranca, el Barranc de la Fos. En aquest espai, és coneguda la presència d’aquestos animals des de fa poc més d’una dècada i el Grup Ecologista amb el cens que realitza ja fa 10 anys que arreplega dades al voltant d’aquestos animals. El passat 8 de Desembre van fer la primera eixida de la campanya i la segona tindrà lloc al mes de Febrer.
Habitualment, el nombre de cabres que es creuen viuen a la Fos gira al voltant de les 100 unitats i s’estima que la capacitat de càrrega del Barranc es situa en eixa xifra.
El cens del Grup Ecologista de Vilafranca, és el únic que es realitza de manera continuada a tota la Comunitat Valenciana. Amb ell es poden traure importants conclusions al voltant del nombre d’animals i també seria efectiu en moments d’epidèmies o altres circumstàncies.
El fet de realitzar dues eixides prou seguides ( Desembre i Febrer ) es deu a l’època de cel dels animals.
El cens de la cabra hispànica al Barranc de la Fos desperta prou d’interès entre molta gent a Vilafranca. A l’eixida del passat 8 de Desembre es van reunir més de 25 persones, que segurament repetiran al mes de Febrer en la segona eixida. Per poder fer el recompte es monten punts de vigilància fixe, havent també altres grups de gent que es mouen pel Barranc fent sortir les cabres per a que puguen ser avistades.

Més informació: |