Ajudes “a dit” de Ruralter-Leader


psoe-leader
_______________________
comarquesnord.cat, Villores
dimarts, 22 de desembre

Els alcaldes socialistes de la comarca dels Ports han denunciat el repartiment dels fons Ruralter-Leader de la convocatòria d’enguany per considerar que “han estat donats a dit, imposats pel grup popular del Portmader”. Els socialistes han anunciat l’estudi de totes les possibilitats jurídiques per tal d’impugnar esta actuació, “que sols es pot qualificar d’arbitrària, discriminatòria, autoritària i amiguista”, segons afirmava el tinent alcalde de Morella, Ernesto Blanch.

El grup que gestiona els fons Ruralter-Leader a la comarca dels Ports es reunia este dimarts passat per tal de decidir quins projectes serien recolzats en este exercici. Els representants del grup socialista acusen a Alfredo Querol, president del Portmader, grup que gestiona estos fons, de no respectar els acords entre els municipis de la comarca i de imposar els seus criteris “amiguistes” sense comptar per a rés amb la resta dels representants polítics i socials.
“Creem que esta no és la manera de gestionar uns fons públics que són fonamentals pel desenvolupament econòmic i social dels nostres municipis”, destacava Santiago Pérez, alcalde de Forcall i president de la Mancomunitat Comarcal Els Ports. Segons Pérez, el president del grup “no sols no ha donat compte de com s’han valorat els projectes sinó que ha discriminat als pobles, sense cap criteri objectiu”. Fins i tot, incideix Santiago Pérez, “trenca l’acord de no donar més de 120.000 euros per municipi en favor del seu poble i després diu que pels altres no hi ha pressupost”.

Per la seva part, el tinent-alcalde de Morella, considera que “és ridícul que te convoquen a una reunió per donar-te una llista, pactada en una cuina sense saber quins interessos ocults hi han , i t’ofereixen que votes que si o si”. Blanch qualifica de “pasteleo polític” l’actuació de Alfredo Querol, qui “no ha sigut capaç de respectar els acords de consens dels municipis per tindre uns criteris objectius a l’hora de gestionar estos fons públics”. Per Blanch, “no és de rebut que es discriminen municipis i iniciatives empresarials, que reuneixen tots els requisits per rebre l’ajuda, sense raons objectives”.

L’alcalde de Vilafranca i diputat comarcal, Oscar Tena, també lamentava que Alfredo Querol “no complisca els acords que es van prendre per evitar que es donara una situació com la viscuda en l’anterior edició del Leader Plus, on no hi havia cap regla i el PP exercia la seva majoria aplastant, d’una manera antidemocràtica”. Tena recordava que en altres comarques es compleixen els acords per gestionar estos fons com una mostra de “normalitat democràtica”.

_________
documents
nota premsa pspv-psoe