Finalitza la primera fase de les obres del Carrer Blasc de Alagó


Etiquetes:

carrer-blasc-alago-morella
_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 28 de desembre de 2009

La primera fase de les obres del Carrer Balasc d’Alagó finalitza aquesta setmana. L’Ajuntament de Morella va rebre una subvenció per a millorar la peatonalització en zones de comerços, de la Conselleria de Comerç, per la qual està duent a terme l’obra. Aquestes obres van començar al novembre i es preveu que finalitzen en el mes de març. Per mitjà d’aquestes, s’han reparat les canalitzacions i conduccions elèctriques i s’ha canviat el paviment de la zona de l’interior dels porxes. El regidor d’urbanisme de Morella, Rhamsés Ripollés, destaca que amb aquest nou paviment “s’ha aconseguit una sensació de major amplitud i lluminositat”.

Precisament, el canvi del paviment de l’interior dels porxes, és el canvi que més crida l’atenció. Segons l’edil, “els responsables tècnics del projecte i els de Conselleria de Cultura van demandar pedra semblant a la que podem trobar en el nostre territori. A més, hem buscat una textura rugosa, perquè no esvare i se li ha aplicat un tractament perquè no es taque”. Cal recordar que el Carrer Blasc de Alagó és el principal carrer comercial de Morella, és a dir, el carrer aporxat més característic de la localitat. Les actuacions d’aquesta primera fase s’han centrat en el tram final del Carrer, des de l’Hotel Cardenal Ram, fins al final dels porxes.

A partir del dia 11 de gener, començarà la segona fase, que consistirà a condicionar el paviment de l’interior dels porxes de la resta del carrer. Abans dels dies en què es celebrarà Sant Antoni, ja s’haurà formigonat tota la zona de l’obra. Quan finalitze esta festivitat, es pavimentarà. L’última fase de l’obra, serà modificar l’empedrat del tram en què es finalitzen les obres durant aquestos dies.

La distribució de les obres en estes tres fases, “ha suposat que s’ocasionen molt pocs inconvenients de tràfic, havent de tallar el carrer només dos dies”, ha explicat el regidor. Quan es finalitzen les obres, aquestes suposaran “una millora en serveis, peatonalització i visibilitat per a tots els comerços d’aquest característic carrer de Morella”, ha afegit Ripollés. El cost total d’aquestes actuacions és d’uns 260.000 euros, els quals es finançaran amb fons municipals i part de la subvenció.

Recordar que els terminis d’execució d’aquesta obra van obligar a ajornar el condicionament del Carrer Sant Julià. Una vegada que es finalitze l’obra que s’està executant, començaran les obres del carrer paral·lel. Dins del Pla Municipal de millora urbana, aquestes dos actuacions suposaran unes inversions de més de 550.000 euros.

Més informació: