Maria Rallo explica la seva experiència com a cooperant a Guatemala


Etiquetes:

webxerrada-maria-rallo-1519

_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 30 de desembre

La Nevera de Morella acullia aquest dilluns una interessant xerrada de la morellana Maria Rallo, que va estar de cooperant a Guatemala fa un any. La iniciativa estava organitzada pel Consell de la Solidaritat,. El marc de l’activitat es va quedar menut, amb molta gent interessada per conèixer les experiències de la morellana en aquell païs d’Amèrica Central. L’objectiu principal per a Rallo era donar a conèixer la realitat que s’està vivint a Guatemala, on molta gent ho està passant molt malament, així com el que va fer ella allí durant un mes i mig de finals del 2008. Maria va anar amb el projecte de cooperació Bendición de Dios, en el que va fer sobretot de mestra per xiquets i per als propis professors.

Per posar en context al públic de la xerrada, la cooperant va utilitzar diferents materils per explicar la història i fotografies que il·lustraven el que es viu en aquella terra.
Maria Rallo va anar explicant anecdotes de la seua expedició, en la que va quedar molt encantada de la gent de Guatemala.

En aquestos dies de Nadal, en el que els xiquets reben molts de regals, els xiquets de Guatemala valoren de forma diferent el fet de que els regalin coses.
Conscienciar a la gent també és l’objectiu d’aquest tipus de xerrades, explicar la situació i que la gent siga solidària.
Des de la regidoria de Benestar Social es valorava molt positivament aquest tipus d’iniciatives.

Al finalitzar la xerrada es va obrir un torn d’intervencions, entre les quals va estar la de Carlos Sangüesa que va estar al 1995 en Guatemala, com acompanyant d’uns refugiats polítics.

Una xerrada celebrada a La Nevera, lloc on es poden trobar productes de comerç just, una de les propostes que eixia en aquesta activitat solidària per lluitar davant les desigualtats que hi han al planeta.

webxerrada-maria-rallo-1521

Més informació: