SACYR construirà el Parador de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 30 de desembre de 2009 .
Etiquetes: ,

SACYR serà l’empresa que construirà el futur Parador de Turisme de Morella. Turespaña adjudica esta infrastructura hostelera per més de 11 milions d’euros. El alcalde de Morella, Ximo Puig ha destacat en roda de premsa “la gran solvencia, capacitat i recursos” de la empresa adjudicatària. El termini d’execució de l’obra és de 30 mesos. A més, Puig ha agraït “el compromís que el Ministeri ha tingut en tot moment, demostrant que el Parador és i serà una realitat manifesta”. També ha recordat que aquesta infraestructura “va més enllà de la nostra ciutat, és un gran triomf per a la comarca i la província”.

Actualment, continuen els treballs arqueològics en l’interior del Parador. Puig ha lamentat que “aquest procés no s’estiga duent a terme amb més agilitat pels continus problemes amb els informes de Conselleria de Cultura”. Pel que fa a la part externa de la muralla, els treballs ja van finalitzar i, durant aquest temps, s’han anat realitzant proves per al pivotatge i reforçament de la fortificació. S’han provat distintes maquinàries i, s’espera, que al gener ja s’inicie, definitivament, el procés de construcció del túnel.

L’alcalde de Morella ha recordat que “el Parador generarà uns cent llocs de treball directes i altres tants indirectes, una vegada finalitzat”. No obstant això, la repercussió social ja es podrà constatar a l’inici de les obres, ja que “s’espera que per a l’inici de les obres es precise personal del sector de la construcció”. Aquest fet és important, ja que “es generarà activitat econòmica durant el pròxim exercici i, en els temps de recessió, és molt important per a la nostra localitat”, ha afegit Puig. L’alcalde ha recordat que la creació de la borsa de treball municipal ha sigut una eina “fonamental del Pla d’Ocupació, bàsica per a generar ocupació i mantindre la nostra taxa de desocupació en un 6%” i que “servirà per a col·laborar amb SACYR, si així ho desitgen”. Puig també ha recordat que durant el pròxim exercici es desenvoluparan més de trenta accions de govern molt importants, que suposaran més de sis milions d’euros per a Morella. “Aquesta és la inversió més important que es recorda en este municipi”, ha conclòs l’edil.

El passat 8 de setembre va finalitzar el termini perquè les empreses que volgueren optar a la construcció del Parador, es presentaren. A causa de la coincidència de l’obertura de pliques amb el Parador de Lleida, aquest acte es va ajornar fins al 13 d’octubre. Va ser aleshores quan es va conéixer que 31 empreses s’havien presentat al concurs, amb noms com Ferrovial, OHL o Foment de Construccions i Contractes. Anteriorment, el dia 18 de setembre s’havia realitzat una primera valoració i una adjudicació de caràcter provisional i privada. El dia 25 de novembre es va realitzar la publicació de l’adjudicació provisional i ha sigut aquestos dies quan s’ha publicat l’adjudicació definitiva.

Ara, el següent pas serà la publicació del nom i les dades de l’empresa que construirà el Parador, en el Diari Oficial de la Unió Europea i en el Butlletí Oficial de l’Estat. Cal recordar, que l’adjudicació provisional s’ha realitzat per subhasta, sense que l’oferta més baixa poguera estar 10 punts per davall de la mitjana. La quantitat per la qual s’adjudica l’obra és la de 11.122.948,29 euros.

Aquesta empresa forma part del grup SACYR Vallehermoso, que atresora una gran experiència en construcció de grans infraestructures a través d’empreses filials creades en tretze països distints. El grup SACYR Vallehermoso ha realitzat obres tan importants com l’ampliació del Canal de Panamà o la construcció del pont sobre l’Estret de Messina. El Grup està treballant en obres de transport vial, ferroviàries, hidràuliques, aeroportuàries, portuàries, d’urbanització i té gran presència en obres d’edificació tant pública com privada. Entre els projectes que estan executant, destaquen els eixos d’autovies que estan construint per Espanya i Itàlia, sobretot, la Pedemontana-Veneta, que connectarà Milà i Venècia.

Més informació: |