Volta als betlems a Morella

web-volta-betlems1480
_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 30 de desembre

El futur dels tradicionals Betlems sembla assegurat a la nostra comarca. Des de fa uns anys Els Ports Ràdio i el Consell de la Solidaritat proposen anar a visitar algunes d’aquestes artesanes construccions, i en son varis els veïns i les institucions que ens conviden a gaudir de la imaginació i bon fer d’artistes tan propers a nosaltres que encara ens sorprenen més.

La Volta d’enguany va començar per un lloc de recent estrena: El Centre de Dia. Allí animadors i usuaris han realitzat una construcció feta tota en material per reciclar. La següent parada va ser la Casa de la Parròquia on els xiquets de catequesis s’han decantat per figures molt més grans que en altres ocasions. Sorprenent va resultar a tots els visitants el Betlem de la Residencia de la Tercera Edat. Més d’un més han treballat residents i monitors per recrear un poble de web-volta-betlems1477 Betlem, amb un portal molt especial: el portal de Sant Miquel.

Especial, com sempre, és la recreació de la família Milián. Enguany el iaio Reca, li ha cedit el testimoni al seu net. Joan ha estat l’encarregat de crear totes les escenes. Tot el que hi ha ací s’ha fet a mà. El darrer que es visitava l’ha fet Bernabé Sangüesa. Ell ha jugat en terres de diferents colors, per crear horts i zones ermes, el riu i les pedres del pont. Com agraïment per haver obert les portes a aquesta Volta dels Betlems, des de l’organització se’ls va obsequiar amb figures i complements per a que l’any que ve puguen ampliar les seves artístiques i gracioses construccions.

Més informació: | | |