LA FALSA | … I bon any nou

JOAN CARLES MARCOBAL

Bon Nadal els desitjava la passada setmana i bon any nou els desitjo aquesta… a pesar de tot. No ens va tocar la loteria. Tot i que la nostra Comunitat és una de les que més jugue ben pocs premis ens van arribar. Bona part se’n van anar a Madrid. Quina oportunitat va perdre Canal Neu – Cutrelevisió Blavenciana d’encapçalar els seus informatius dient que la política de discriminació de Zapatero cap a la Comunitat ha privat de nou dels premis grossos al nostre territori. Menys mal que ens queda la ‘Confianza’ – que no els diners perquè no n’hi han- de la Generalitat.

Els Nadals són dies d’oficis religiosos, alguns d’ells accidentats: a Roma, a la missa del Gall que enguany s’avançava d’hora, com si d’un concert de Bisbal es tractés, una fan de Benet XVI exaltada va saltar sobre el Pontífex llançant-lo a terra. No hi ha constància que, arran de la caiguda, el Sant Pare acabés amb un ‘cardenal’ al cos. I més misses multitudinàries: a la plaça de Lima de Madrid es celebraven els oficis religiosos en favor de les famílies amb videoconferència papal inclosa.

Les noves tecnologies arriben a l’Eucaristia ja que es demanava als fidels presents i no presents que enviaren missatges per SMS per sufragar les despeses de l’acte. On queda el romanticisme de passar el plateret? Aniran els escolanets a l’atur? No van faltar els insults de ‘sinvergüenza’ a Zapatero i, fins i tot, al propi Rei. Segons la declarant anònima el monarca quasi bé va defendre l’avortament al parlament de la Nit de Nadal. Collons, com està el pati catòlic!

Més informació: |