Els “Reixos” reparteixen tones de regals i il·lusions arreu de la comarca dels Ports


Etiquetes: ,

reis-magics-morella1622
_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 5 de gener de 2010

Les llums d’artifici que esclataven en la gelada nit de la vespra de Reis a l’alçada del campament de Regals, instal·lat en la Segona del Riu, van ser el començament d’un espectacle esperat que va reunir al placet de Sant Miquel i per tots els carrers del recorregut, milers de menuts i grans, que tornen a ser menuts, eixa mateixa jornada.

La serpent de llums de vehicles que es veia per tota la volta de carretera, feien pensar que la delegació d’Orient seria nombrosa i la quantitat de paquets a repartir important. Tots van patir fins l’aplegada per si la pluja impediria la desfilada, i l’espectacle de ràpel per les Torres de Sant Miquel, que patges dels Reis, entrenats per membres de Espemo, van voler realitzar en motiu del 25 aniversari de la societat esportiva. Finalment, la desfilada es va poder celebrar.

No va decebre a ningú l’aplegada dels Màgics d’Orient a Morella. Els focs d’artifici esclatant des de les Torres, i al mig del portal, un gran estel d’artifici il·luminava tota la muralla. El grup de percussió i de l’Associació Mestre Candel, obrin i tancaven, respectivament la comitiva. Entre mig, dotzens de odalisques, patges i xambelans, el camió carregat de paquets i la carrossa reial amb ses Majestats sempre atentes a tots els xiquets.

A l’Ajuntament Ses Majestats van signar al llibre d’Autoritats. Des del balcó, Melcior va saludar tots els xiquets i els va tornar a demanar que obeïren a pares, iaios i mestres. Ens desitjà un 2010 profitós, i molta salut per retrobar-mos l’any vinent de nou en el mateix goig i il·lusió.

Els Reis arriben a tots els racons de la comarca dels Ports
A Vilafranca els responsables del protocol de la benvinguda als Reis van creure convenient canviar la representació del naixement en el que la Xalera rep tots els anys als Reis, una representació que sol fer-se al carrer, per un lloc reguardat com el parador de Festes, ja que la pluja haguera pogut impedir la representació.

A Forcall els Reis van visitar primer als iaios de la Residencia. Després, com a Cinctorres, l’església va ser el punt de trobada de Melcior, Gaspar i Baltasar amb els xiquets per tal de començar a repartir els paquets.

Els Reis no han faltat a la seva cita en cap dels xiquets de la nostra comarca, portant grapats d’il·lusió i esperança en eixa jornada als més menuts i a tots els grans. En fi, malgrat la crisi, i el temps, els Reis no han fallat, han vingut carregats, i van prometre que l’any que ve tornaran.

____________
documents
Fotogaleria

Més informació: |