Més de 6.000 persones han visitat Saltapins durant 2009


_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 5 de gener de 2010

El parc d’aventures Saltapins de Morella ha rebut 6.231 visites durant l’any 2009, 760 més que l’any anterior. Açò suposa un increment del 13% respecte al 2008. De cara a 2010, Saltapins té tancades ja reserves per a 25 grups, que suposarà la visita d’unes 1.200 persones al llarg del pròxim any.

Segons els responsables del parc, l’increment dels visitants es deu als preus que manté el complex i al fet que es puga gaudir d’àmplies zones de picnic, que facilita l’accés a famílies completes. A més, la proximitat de Morella respecte a la resta de la província de Castelló ha facilitat que moltes famílies o grups opten per aquesta alternativa d’oci enfront d’altres parcs més allunyats.

Cal recordar que el parc està obert tots els dies durant els mesos de juliol i agost, els caps de setmana entre abril i mitjans d’octubre i disponible per a grups concertats en diferents períodes entre març i tardor. A aquests períodes d’obertura se suma la iniciativa Saltapins Indoor, que trasllada a diferents espais les mateixes activitats que es desenvolupen en el parc de Morella.

Saltapins Indoor és una estructura habilitada per la Fundació Blasco de Alagón para traslladar a qualsevol altre lloc pràcticament les mateixes activitats que es tenen lloc en el parc. Es tracta d’una estructura de 100 metres quadrats amb cinc metres d’altura que conta amb pont xarxa, pont tibetano, passarel·les o tirolina. Durant la passada setmana, l’estructura es troba en la fira Divertilandia a Castelló, mentre que aquesta setmana s’ha pogut gaudir de Saltapins Indoor en Jocambient de Morella.

El parc està a la Fàbrica Giner de Morella
Saltapins està situat en el complex de la Fàbrica Giner de Morella i consisteix en una zona d’oci actiu on els participants han de superar diferents proves aèries mitjançant cordes i plataformes situades a la part alta dels arbres. Les plataformes estan col·locades a altures que van des dels dos fins als 17 metres, pel que van dirigides a diferents grups d’edat, sempre dins de les majors mesures de seguretat. El parc conta amb tres circuits diferents, orientats a distints públics. El circuit verd és el més senzill i està pensat per a xiquets amb edats a partir dels 6 anys. El circuit blau és de dificultat mitja i es pot participar des dels 9 anys d’edat, encara que és el preferit pels grups. El circuit roig és el més complicat i es dirigeix a les persones majors de 14 anys. Tots els circuits es desenvolupen sota la supervisió de monitors especialitzats, que són els encarregats d’ensenyar als participants com realitzar el circuit. A més, són ells els responsables de col·locar-los el arnés i la resta de material i acompanyen als grups en les diferents activitats.

Més informació: |