La Marededéu de Vallivana pujarà a Morella enguany segons s’ha anunciat el dia de Sant Julià


_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 7 de gener de 2010

El dia 7 de gener, festivitat de Sant Julià, és sempre una data molt important per a Morella. “Com sabeu, avui celebrem la reconquesta de Morella. És per tant l’aniversari del nostre poble. Un 7 de gener de 1232 i avui fa 778 anys de la nostra recent història” ha recordat mossen Pitarch a l’homilia de la missa en honor al patró.

No obstant això el dia d’avui també serà recordat per molts morellans a l’anunciar-se que la MaredeDéu de Vallivana estarà en Morella el present any, ja que donat el centenari de la seua coronació, està previst que la patrona puge des del seu santuari al durant la darrera setmana d’agost.  “Se crearà una comissió per tal de perfilar tots els detalls de com celebrar els actes per fer-ho senzill, significatiu i per valorara la devoció de tots els morellans”, anunciava el capellà des de l’altar durant la missa de Sant Julià. Cal recordar, que la Marededéu només puja a Morella en els anys sexennals, per la qual cosa la decisió és molt important per als morellans.

“Hi ha un fet fonamental que els morellans hem de reviure que és com ja sabeu, que enguany, el dia 28 d’agost, se celebra la coronació de la Marededéu de Vallivana. Fa 100 anys es va coronar a la Marededéu per un privilegi que té tres virtuts: per l’antiguitat de la imatge, per la seua devoció no sols a Morella sinó també a rodalies i altres indrets i després per les ajudes que se li atribuien. És, per tant, la única advocació de la Mare de déu coronada del nostre bisbat actual de Tortosa” recordava el mossen.

La decisió d’aquesta mesura extraordinària ha sigut adoptada en les distintes reunions que han mantingut l’Ajuntament, els Alets de la Mare de Déu i l’Església. “Tenim que estar orgullosos i, a més, és un repte per mantenir l’essencial i per transmetre als que ens vindran detras tot el que és i per això, es pujarà la Marededéu de Vallivana als nostres pobles al voltant dels dies de la coronació, el 28 d’agost”

Segons l’alcalde de Morella, Ximo Puig, “hem volgut que siga avui, dia de Sant Julià, quan s’anuncie oficialment que la commemoració tindrà el seu punt culminant amb la presència de la imatge de la Mare de Déu, ací en la ciutat d’una forma excepcional, els últims nou dies d’agost”. “En un segle han passat moltes coses en la nostra ciutat, però no els sentiments que els morellans tenen cap a la Mare de Déu”, ha afegit Puig.

A finals d’aquest mes de gener o inicis del pròxim, es coneixeran tots els actes que es realitzaran amb motiu del centenari de la coronació de la patrona de Morella, la Marededéu de Vallivana.

Més informació: | |