La neu marca el dia de Sant Julià

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 7 de gener de 2010 .
Etiquetes: , ,

La neu ha marcat la celebració de la festivitat morellana de Sant Julià, patró de la localitat. La precipitació, que ha començat a caure durant la matinada, havia cobert de neu teulades i carrers a primera hora de matí, el que ha provocat que la processó que trau alpatró a recórrer els principals vials morellans hage tingut que suspendre’s, substituïnt-se per una volta per dins de les naus de l’església arxiprestal.

La nevada ha provocat una major sobrietat en els actes del patró que, per caure en unes dates de final del nadal, provoca que els actes religiosos que l’honoren es redueixin a una missa i una processó, sovint poc nombrosa ja que, al ser un dia festiu només a Morella, la gent sol aprofitar el dia per fer visites al metge o aprofitar el començament de les rebaixes.

La temperatura màxima del dia ha estat de només 0,5ºC, mentre que la mínima s’ha quedat en 0,0º durant la matinada. Segons dades oficials de l’observador Juan Amela,  la precipitació ha estat avui de 11,5 l/m2 fins a les 17.30 hores, a les que cal sumar els 1,7 caiguts durant la nit. L’efecte fred de la neu en el dia de Sant Julià s’ha vist contrarestat per la notícia de que la Marededéu de Vallivana pujarà a Morella excepcionalment aquest 2010, dos anys abans del proper Sexenni, per tal de festejar al seu poble el centenari de la seua coronació.

La neu ha continuat caient durant la resta del dia, el que també ha provocat dificultats en les carreteres dels Ports on, segons la DGT, la circulació és “condicionada” o “difícil”. Les previsions apunten a que la cota de neu encara baixarà més -de 700 a 400 metres- en les properes hores.

Més informació: | |