Morella ret homenatge a la Confraria dels Llauradors i a José Luis Meseguer el dia del patró


_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 7 de gener de 2010

En l’acte cívic del dia de Sant Julià s’ha fet el lliurament de la Creu de Santa Llúcia a la Confraria dels Llauradors així com d’una placa honorífica a la família de Jose Luis Messeguer, jove que va perdre la vida en accident de tràfic fa dos mesos. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha estat acompanyat en l’acte pel regidor de desenvolupament rural, Rafael Pallarés i la regidora d’esports, Palmira Mestre.

Puig ha afirmat, en referència a la primera institució, que “el més rellevant de les entitats és la capacitat de regenerar-se i mantindre’s en el temps”. El primer edil també ha explicat que la Confraria ha sigut testimoni d’alguns dels grans canvis del teixit socio-econòmic de la societat Morella, com el pas de les 400 masies a les 60 que, encara avui en dia, estan habitades. Puig també ha destacat que “cal valorar la persistència d’una entitat que ha sigut la casa dels masovers, el símbols dels ramaders i llauradors, que ha mantingut la tradició de Sant Antoni, que ha rehabilitat i posat en valor el patrimoni edificat i que ha col·laborat en la ciutat i singularment amb l’Ajuntament  per a promoure la societat morellana”. L’alcalde també ha reconegut la tasca de Cristobal Milián, que ara ha finalitzat el seu mandat al front de la Confraria.

D’altra banda, Ximo Puig també li ha brindat unes paraules a Pepe Meseguer, recordant que “l’esport és avui en dia un exponent de la modernitat. A través de l’esport s’alliberen batalles sense armes per a aconseguir noves fites amb l’esforç personal i el treball d’equip. En aquest senzill reconeixement volem, en primer lloc, testimoniar la nostra solidaritat- la de tot el poble- a la seua família i als seus amics. Ningú pot aliviar-vos el dolor de l’absència per que sapieu que compteu amb tot el nostre sentiment”. El capità del Morella CF, Hugo Adell, ha destacat el companyerisme de Pepe en el seu discurs.

En l’acte, que es pot veure íntegre a la web de nord, nordtv.cat, també han col·laborat l’Escola de Música i la Rondalla i han assistit més de 100 persones, omplint-se la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella.

Més informació: |