Benassal és enguany la capital de la Tòfona

_________________________
comarquesnord.cat, Benassal
divendres, 7 de gener de 2010

Benassal serà la localitat que organitze enguany les “Jornades de la Trufa Ports-Maestrat”. En aquesta setena edició el programa continua apostant per les jornades formatives i técniques i com a colofó una Fira amb la mostra de tot el que té a veure en la trufa, amb la possibilitat d’adquirir-ne allí mateix, o de provar el seu aroma en diferents creacions.

La Mostra de Trufa es celebrarà el primer cap de setmana de febrer. Benassal, es junt a Morella, l’altre punt on es celebra mercat setmanal de trufa. La campanya d’enguany no ha estat tant roïna com es pensava, degut a la seca de la tardor, i els preus, especialment en les darreres setmanes han arribat a xifres considerables, ratllant els 600 euros.

Portmader impulsa aquesta cita amb la tòfona
Aquest certamen dedicat a la Trufa està impulsat per l’associació Portmader i s’ha celebrat en les anteriors edicions a Ares, Portell, Todolella, Sorita i Culla. Enguany li toca a Benassal ser l’amfitriona d’aquest esdeveniment, que reunirà professors, tècnics, truficultors, cuiners, i públic en general, per analitzar alguns aspectes del futur de la trufa, i les plantacions, així com de les seves aplicacions. No faltaran, tampoc, les demostracions i concursos amb gossos tofoners.

Més informació: |