Alcaldes dels Ports demanen més mitjans a la Generalitat i que s’autoritze la intervenció de la UME


Etiquetes: , ,


__________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dissabte, 9 de gener de 2010

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena ha manifestat el seu malestar i el dels veïns de Vilafranca per la falta de mitjans per a netejar els accessos a estes localitats de l’interior que, en estos moments, porten quasi dos dies incomunicades com a conseqüència de la intensa nevada que ha caigut durant el dijous i el divendres.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha criticat que la Generalitat Valenciana “no haja sol·licitat ni autoritzat la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències, a pesar que així ho hem sol·licitat els alcaldes de la comarca dels Ports”. Segons Tena la decisió d’autoritzar o sol·licitar la intervenció dels militars depén de la Generalitat Valenciana.

Tena ha informat que este matí s’ha espatlat la turbina que estava eliminant els dos metres de neu acumulada pel torb entre Ares i Vilafranca, en la carretera CV-15. “És una màquina vella i per la informació de què disposem no hi ha una altra d’estes característiques en la província, per la qual cosa queda patent que els mitjans que destina la Generalitat no són suficients per a garantir la servicis viaris hivernal”.

Tena ha tornat a insistir perquè “si la Generalitat no disposa dels mitjans suficients, com ha quedat patent, és necessari sol·licitar més mitjans com la Unitat Militar d’Emergències, encara que segurament han de voler resoldre-ho ells”.

Ares del Maestrat no ha vist cap llevaneus fins dissabte al migdia
Francisco Fuentes, alcalde d’Ares del Maestrat, denuncia una situació semblant. Les llevaneus no han arribat al seu  poble fins el migdia de dissabte, pràcticament tres dies després de començar la nevada. “Al 085 no s’enteren de res. Estem igual que fa 20 anys. La gent fa el que pot” declarava a Europa Press. Alhora assegurava que “les inversions en llevaneus no arriben” i que “els mitjans són insuficientes”

L’alcalde d’Ares es suma a la petició d’Òscar Tena de demanar l’actuació de la Unitat Militar d’Emergències per tal de fer front a la gran nevada i poder traure de l’aïllament als veïns dels masos. “El centre d’emergències no pot estar a Valencia per a aquests casos”, denuncia.

Més informació: | |