La directora general d’Emergències assegura que s’està treballant al 100%


__________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
diumenge, 10 de gener de 2010

La directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Emergències, Irene Rodríguez, ha visitat aquest matí els municipis castellonencs de Morella i Vilafranca del Cid per a realitzar un seguiment i avaluació de les últimes nevades i ha assegurat que “el 100 per cent dels efectius de la Generalitat segueixen treballant per a solucionar les incidències generades a causa del temporal que afecta a la Comunitat des de dijous passat”.

En aquest sentit, Rodríguez ha destacat l’esforç que més de 200 efectius, entre Brigades Rurals d’Emergència, Bombers, voluntaris, tècnics d’emergències, coordinadors forestals, Protecció Civil, Creu Roja, personal de la Diputació de Castelló, Policia de la Generalitat i Policia Local, estan realitzant perquè tots els veïns dels municipis més afectats de la província de Castelló tornin com més aviat a la normalitat.

Així mateix, la directora general ha explicat que 77 màquines, entre quitanieves, autobombes, pales, motoniveladores i salers s’estan emprant per a la neteja dels vials que s’han vist afectats per la neu i ha indicat que cap localitat es troba incomunicada. D’aquesta forma, Rodríguez, que ha estat acompanyada pel diputat del Consorci de Bombers de Castelló, Luis Rubio, ha afirmat que 35 carreteres de la Comunitat requereixen l’ús de cadenes i que 11 carreteres de la província de Castelló estan encara tallades per cauda de la neu.

Les carreteres tallades actualment a Castelló són la CV-12 Ares del Maestrat-Morella, CV-121 Mirambell-Bordón, CV-125 Morella-La Iglesuela, CV-128 Venda de Segarró-Venda de l’Aire, CV-166 Benassal – Sant Pau d’Albocàsser, CV-173 Sa Pobla del Ballestar- Mosqueruela, CV-200 Sogorb-Ahín, CV-208 Vilanova de la Reina – La Pobla d’Arenós, CV-209 Accés a Pina, CV-240 Barraques – El Toro, CV-241 Sacanyet-Canales.

La directora general ha destacat que “afortunadament no hi ha problemes importants que lamentar, excepte les carreteres tallades per l’acumulació de neu” i ha enaltit la labor dels efectius d’emergències, el volum de les quals de treball és sens dubte molt engruixat.

Per altra banda, Irene Rodríguez ha recordat que es manté la situació d’Emergència 1 per neu en les comarques castellonenques dels Ports, L’Alt Maestrat, El Baix Maestrat, L’Alcalatén, L’Alt Millars i L’Alt Palancia. En aquest sentit, la directora general ha explicat que l’Emergència Situació 1 es decreta quan el nivell de danys que ha ocasionat la nevada i l’extensió dels mateixos fan necessari constituir el Centre de Coordinació de Carreteres a fi d’establir una actuació coordinada dels recursos mobilitzats per les administracions competents en l’àrea de carreteres, i d’aquesta manera fixar prioritats, itineraris de neteja i els àmbits d’actuació dels citats recursos.

Finalment, Rodríguez ha aconsellat que “la població ha de tenir la màxima prudència i cura en el desplaçament en carretera per les plaques de gel i les baixes temperatures que seguirem sofrint en el dia d’avui”. La directora general ha recomanat utilitzar el cotxe el menys possible i en el cas que sigui imprescindible que se circuli per vies principals on treballen les màquines quitanieves i els serveis d’emergència.

Consells davant nevades
Davant la situació de nevades, la Generalitat recomana evitar el trànsit per les carreteres secundàries i, en cas de fer-lo, recorda als ciutadans que circulen amb precaució i que cridin al telèfon únic d’urgències i emergències 112 davant qualsevol incidència.

Més informació: | | | |