Morella recupera la normalitat després del temporal, però dilluns no hi haurà escola

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 10 de gener de 2010 .
Etiquetes: , , ,

Morella recupera la normalitat després del temporal de fred i neu que ha patit en els últims quatre dies. En aquestos moments, els principals carrers de la localitat estan nets de neu i les plaques de gel s’han fos en els punts en què s’ha intensificat el repartiment de sal. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha volgut destacar que “a pesar que estem davant de la nevada més important del segle XXI, les labors de neteja de la Brigada Municipal, han fet que la major part dels carrers estiguen transitables”.

Puig ha volgut agrair l’esforç realitzat per la brigada, la policia local, els bombers i voluntaris durant aquestos dies. “El dispositiu d’emergència ha funcionat a la perfecció en l’interior i els accessos a Morella, per la qual cosa cal agrair l’intens treball que s’ha realitzat”. Els mitjans amb què compta l’Ajuntament per a combatre la neu són els vehicles 4×4 equipats amb pales, cotxes de policia també amb pales, dos patrols, remolc-dessaladora i una retroescavadora. Amb els patrols també s’ha procedit al repartiment de sacs de tones de sal per les distintes costes o carrers.

La major accessibilitat a la localitat i la recuperació metereológica també ha fet que Morella s’òmpliga de turistes durant la jornada de diumenge. En els llocs on es pot aparcar en l’Alameda, hi ha gran quantitat de vehicles. A més, l’augment de les temperatures, també està deixant imatges precioses, amb candelers per nombrosos balcons o teulades.

En el matí de diumenge, la directora general d’emergències, Irene Rodríguez, ha comparegut junt amb l’alcalde de Morella i el diputat provincial, Luis Rubio, en roda de premsa, en el parc de bombers de Morella, per a informar de l’estat de les carreteres de la comarca dels Ports. En aquestos moments, únicament el municipi de Castell de Cabres està incomunicat.

. El dilluns, sense escola a Morella
El primer edil també ha anunciat que durant la jornada de demà la guarderia i les classes de primària i secundària se suspendràn, “per precaució i per a intensificar les labors de neteja en l’Alameda”. Cal recordar que aquest dilluns devia de ser el primer dia de classe després de la nevada, ja que el dia 7 era festa local i el 8 va haver-hi pont. Puig ha manifestat que “el transport escolar pot tindre un accés complicat i moltes masies estan incomunicades, per la qual cosa és preferible suspendre durant un dia les classes”. Els grans ventisquers formats en l’Alameda, han fet que s’acumele més de mig metre de neu en els accessos a l’institut, el col·legi i la guarderia. D’aquesta manera, els xiquets podran disfrutar d’un dia més de la neu.

Més informació: | | |