Els esforços se centren a Vilafranca en la neteja de carrers i accesos a masos

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 11 de gener de 2010 .
Etiquetes: , , ,

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha manifestat el seu agraïment a tot el personal de l’Ajuntament, conductors de llevaneu i pales llevaneu, bombers i operaris d’emergències que s’han encarregat, i s’estan encarregant de la neteja de les carreteres en l’interIor de Castelló. Tena hi ha assenyalat que sense el seu tenacitat haguera sigut impossible donar resposta a la duresa del temporal de neu, fred i vent que ha assotat Vilafranca i els pobles de l’interior de Castelló durant els últims dies. Han sigut jornades de treball maratonianes que no han conegut de nits i dies.

Així mateix l’alcalde de Vilafranca ha informat que els serveis municipals estan treballant ara a millorar la neteja dels carrers per a garantir la servicis viaris per les mateixes, tant de vehicles com de persones. Els serveis municipals i pales contractades pel consistori s’han centrat en la neteja d’accessos a serveis públics com el col·legi o el centre sanitari i en la neteja de camins que porten a masies. De fet, durant aquest matí els treballs s’han centrat en la neteja d’aquests accessos.

A més, des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat la pertinent ajuda a bombers i serveis d’emergències per a facilitar l’accés a explotacions ramaderes i que així, els ramaders, pogueren alimentar els seus animals. Els serveis de neteja s’han hagut d’enfrontar a grossors de neu de més de dos metres en alguns casos. Així mateix l’alcalde ha agraït la col·laboració dels veïns en la neteja dels carrers. El sentit comú i l’actuació veïnal han contribuït a normalitzar a poc a poc la situació en el municipi.

Durant la passada matinada a Vilafranca han caigut 5.5 litres en forma de neu. Una neu que ha tornat a tapar les teulades i també ha condicionat la circulació cap a la localitat durant les primeres hores del dia. En la jornada de hui el col·legi Don Blasco d’Alagó ha funcionat amb normalitat i els alumnes han assistit a classe de manera regular. Així mateix han funcionat els serveis bàsics.

L’alcalde també ha agraït la cobertura mediàtica de Televisió Espanyola en el temporal de fred i neu, una cobertura que ha permés donar a conéixer quina és la realitat de Vilafranca i la duresa de la nevada que han afrontat veïns i serveis de neteja. L’Ajuntament de Vilafranca hi ha disposat de tots els mitjans al seu abast en la localitat en la neteja de carrers, escampament de sal i altres mesures amb l’objectiu de fer el més fàcil possible la vida als veïns. Des de l’Ajuntament es continua sol·licitant la màxima precaució als automobilistes i vianants a l’hora de circular, per a evitar accidents innecessaris. Durant aquests dies de neu, l’Ajuntament ha continuat col·laborant amb Creu Roja en el programa Menjar a Casa, que acosta companyia i el menjar calent a les persones que estan subscrites a aquest servei municipal que compta amb la participació dels voluntaris de Creu Roja.

Més informació: | | |