Els problemes en la circulació es concentren en la xarxa viària secundària

comarquesnord.cat . Els Ports . dilluns, 11 de gener de 2010 .
Etiquetes: ,

El temps està contradint les previsions durant el matí de dilluns i els cels, blaus en la seua majoria, fan pensar que la gran nevada, de moment, ha passat a la història. A darreres hores de diumenge, i durant  part de la matinada, la neu va fer acte d’aparició als Ports i al Matarranya provocant incertidumbre entre aquells que, havent allargat les vacances de Nadal fins al dia 10, ja pensaven incorporar-se avui a la feina i temien quedar-se incomunicats de nou. Segons informava Els Ports Ràdio la precipitació ha estat de 3,5 l/m2 a morella i de 5,5 l/m2 a Vilafranca en aquestes hores del nevada.

Els efectes d’aquesta nevada, que ja caia sobre blanc, no han estat tant importants com es pensava en un principi. Els principals problemes es concentren a les vies secundàries, com ara la carretera d’Ares a Vilafranca. Durant el matí de dilluns es continuava tirant sal a les carreteres CV-12 (Ares-Morella) i la CV-15 (Vilafranca-Morella) pel que la tendència és cap a millorar. Igualment, s’està actuant en la pràctica totalitat de les carreteres dels Ports. Fins i tot hi ha carreteres on només hi ha obert un carril i s’espera que en les properes hores estiga transitable al 100%.

Un dels punts complicats durant el matí de dilluns és el Port de les Cabrilles en la carretera que uneix La Iglesuela amb Portell, que estava encara tancat. Segons informació de la Conselleria d’Infraestructures i transports vàlida durant el matí de dilluns, a la CV-12 (Ares-Morella) cal tenir precaució per plaques de gel. “La carretera no necesitava cadenes diumenge a la nit, encara que amb la nevada de la matinada s’ha quedat prou malament, havent-hi plaques de gel i ús de cadenes dilluns pel matí”.

CV-15 (Vilafranca-Ares): Obert amb zones d’accés estret com a conseqüència dels ventisquers. A llocs del terme de Vilafranca com el mas de Capdestany o Aznar, només un carril habilitat. Parets de neu de fins a 3 metres d’alçada en un dels costats de la carretera. La CV-14 (Morella-Sorita) està oberta, però amb precaució per plaques de gel. “A la zona de Sorita fins al límit de provincia amb Terol molta precaució per pins caiguts a la carretera i el dilluns hi ha una brigada d’operaris retirant-los”. Per la seua banda, la CV-124 (des de la CV-14 per Forcall a Cinctorres i que continua fins a Castellfort) hi ha “moltes plaques de gel pel que està oberta però amb precaució, mentre que de Castellfort a la CV-12 els ventisquers estaven nets”

A la CV-125 (Morella a Cinctorres-Portell-La Iglesuela del Cid), “de Morella a Cinctorres només 1 carril ja que hi han ventisquers i El dilluns treballa una pala i una màquina motonivelladora”. “De Portell a La Iglesuela del Cid pel port de Les Cabrilles, tancat pels grans ventisquers i el dilluns treballa allí una màquina fresadora”. Per la seua banda la CV-121 (a Olocau) està oberta però amb plaques de gel. “Des d’Olocau al límit de provincia amb Terol (Bordón) hi ha ventisquers, però amb només un carril habilitat. El dilluns treballa a la zona una retroexcavadora”

La CV-173 (Pobla del Bellestar-Mosqueruela) està oberta, “però amb cadenes en la nit de diumenge. La situació en aquest vial és pitjor com a conseqüència de les nevades de la matinada. Molta precaució per les plaques de gel.”. La CV-166 (que va des de la CV-15 per Benassal fins a Culla), està “oberta amb normalitat fins a Benassal; des de Benassal a Culla hi ha plaques de gel a la zona del Rivet (terme de Benassal) i l’entrada a Culla es fa amb només un carril habilitat degut als ventisquers.”

Les temperatures, per la seua banda, han estat aquesta nit sensiblement més suaus que dies anteriors, però quedant-se igualment sota zero. Concretament les mínimes s’han quedat en -4,5º a Morella i -5,5º a Vilafranca durant les hores més fredes de la matinada.

. Rebentó a Vilafranca
Igual que ha passat en cases particulars, Els Ports Ràdio informava que la Oficina del Banc de València de Vilafranca estava tancada per un rebentó produit per les gelades de les tuberies, en el que s’està treballant al llarg del matí i que esperava estar solventat de cara a migdia per a poder continuar donant servei a la població

A Vilafranca, però, sí hi ha escola per a tots, ja que els professors són de la localitat i sí han pogut arribar als seus llocs de treball. En el cas de secundària, segons el director de l’IES José Maria Zapater “ha hagut retrassos en la primera hora, però sí hi ha classe en el dia d’avui”. Morella decidia ahir tancar els centres educatius per precaució, a l’estar aquests fora de les muralles, a l’Alameda, en una zona més problemàtica que el casc urbà.

Més informació: |