El temporal no ha provocat moltes incidències sanitàries

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 12 de gener de 2010 .
Etiquetes: , , ,

miguel-aguilar

El fort temporal, afortunadament, no ha tingut pràcticament contratemps sanitaris. Els centres de salut de la comarca han estat en alerta, reforçant el personal, però quasi sense incidències, gràcies sobre tot a que la gent ha seguit majoritàriament els consells de no eixir de casa, en aquest cas principalment en el grup de la gent gran. Al centre de salut de Morella s’han atès 7 caigudes per la neu i el gel, amb sols un cas de contractura.

Per altra banda, des del centre morellà tampoc s’han tingut de fer eixides d’urgència als pobles que tenen assignats com Ortells, Xiva i la Pobleta. Mentre que a Vallibona es va quedar un dels metges del planter, que en aquest cas han estat dos metges i dos ATS’s permanents. Tampoc ha calgut atendre cap urgència pels masos del terme. Per si de cas, estava preparada una ambulància 4×4 i estaven en coordinació amb els bombers per si requerien del seu ajut per arribar algun punt complicat, com va ser el cas a Cinctorres d’una persona que tenia que acudir al servei de diàlisis.

Segons el cap del centre de salut, el fet de que la nevada hage estat tant excepcional ha fet que s’extremaren les precaucions per part dels veïns que han evitat les sortides innecessàries, d’aquesta manera es pot afirmar que han tingut menys feina que en altres nevades menys importants.

Per la seva banda, l’Assemblea local de Creu Roja Els Ports Morella ha mantes actiu el protocol d’emergència front a nevades, però tampoc ha calgut aplicar-lo en cap cas. Els voluntaris de Creu Roja de la Joventut també han prestat especial atenció a les persones que tenen el servei de teleassistència, procurant-los que tingueren tot el necessari sense que tingueren que eixir. Segons Alejandro Meseguer, responsable de Creu Roja, el que més els ha sorprès ha estat el ben preparats que està la gent gran, ja que sols ha calgut que els portaren el pa i que els feren companyia.

Més informació: | | |