Colomer denuncia que els veïns pagaran més per la recollida de les escombreries “per la incapacitat del PP”

________________________
comarquesnord.cat, Castelló
dimecres, 13 de gener de 2010

El secretari general provincial del PSPV-PSOE, Francesc Colomer, ha denunciat que la incapacitat del PP en catorze anys per a engegar nous abocadors en la província de Castelló va a obligar als municipis a haver de dur els residus sòlids urbans a Alacant, el que es traduirà en rebuts més cars per als ciutadans i ciutadanes de pràcticament tota la província. Aquest va ser un dels temes que va plantejar Colomer en la reunió de la Comissió Executiva Provincial que es va celebrar en la vesprada del dimarts en Alqueríes i en la qual va participar també com amfitriona l’alcaldessa de la població, Consuelo Sanz.

Cal recordar que el tancament de l’abocador de Vilafranca enguany també obligarà als municipis de la comarca dels Ports a dur els seus residus a Alacant. Colomer va lamentar que després de catorze anys de governs del PP en la diputació de Castelló i en la Generalitat, la província segueix sense contar amb cap abocador nou, amb el que ha estat necessari cercar solucions alternatives com traslladar els residus sòlids urbans fins a Alacant, amb el cost afegit que suposa en concepte de transport.

Per a Colomer, aquest fet posa de manifest “la incapacitat del PP per a solucionar els problemes dels ciutadans i ciutadanes, com també està succeint en altres qüestions com les infraestructures, on fa més de dos anys que la Generalitat no inicia ni una carretera nova; o amb les promeses incomplides com el parc temàtic Món Il·lusió; la ciutat de les Llengües; el centre de Convencions o els més de 300 milions d’euros que deu als municipis de Castelló pel fons de Cooperació Municipal anunciat fa deu anys”.

Colomer va plantejar aquestes qüestions en l’executiva per a evidenciar l’absoluta falta de credibilitat d’un PP que “ja no és capaç de seguir mantenint el fals mite de conseguidor, doncs després de catorze anys, vam seguir sense una xarxa de tramvies adequada; sense les carreteres promeses; sense cap camp de golf nou, i ara, sense cap abocador nou, amb el que els ciutadans van a haver de pagar de la seua butxaca la dolenta gestió del PP en aquesta matèria”.

De fet, ha recordat la contradicció que suposa que “una persona com Vicente Aparici, vicepresident de la diputació que s’enfronta a presó per haver permès l’abocament de residus tòxics i perillosos en la seua etapa d’alcalde en la Vall d’Uixó, siga qui ha de solucionar el problema dels residus en tota la província”.

En altre ordre de coses, Colomer ha anunciat que al llarg d’enguany s’impulsaran taules de treball puntuals per a desenvolupar les matèries i les idees que es van plantejar en la recent convenció política que va celebrar el partit a Castelló. “L’objectiu és posar sobre la taula totes aquelles mesures que necessita Castelló per a recuperar el lideratge que sempre ha tingut i que ha perdut per la incapacitat del PP per a reivindicar les inversions que aquesta província necessita”, afirma.

Finalment, Colomer ha transmès la preocupació de la direcció del partit per “l’obstinació del PP per oposar-se a totes les infraestructures que s’estan impulsant des del Govern d’Espanya i que tant necessita Castelló, com l’AVE, les variants de la nacional 340 o el corredor mediterrani”. Per això, lamenta “que cada vegada que es publica en el BOE la licitació d’una d’aquestes obres, per part del PP només es reben retrets i queixes, quan des de la Generalitat no només no s’estan impulsant noves obres, sinó que ni tan sols s’estan continuant les quals estan en marxa, com ocorre amb la CV-.10, on les màquines han deixat de treballar pels impagaments de la Generalitat”.

Més informació: | |