La Generalitat tanca l’únic Patrimoni de la Humanitat de Morella

morella_la_vella

_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 14 de gener de 2010

L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella tornarà a sol·licitar la cessió de la gestió de les pintures rupestres de Morella la Vella. Com ja succeïra en el ple de setembre, la situació continua agreujant-se. A més de les queixes que l’Oficina de Turisme continua rebent per l’incompliment dels horaris, ara, Conselleria no ha contractat els serveis de l’empresa de visites guiades per a 2010 i els impagaments arriben les dos anualitats.

Segons la regidora de cultura, Palmira Mestre, “si l’Hotel de la Fàbrica Giner, el Cardenal Ram iMorella la Vella, tots gestionats per altres administracions, estigueren oberts i funcionant amb normalitat, podríem reduir un 30% el nostre nombre de desocupats”. Cal recordar que el nombre total de desocupats en Morella no arriba a 90 i el tancament del Ram ha deixat a 13 persones sense treball, a les que ara cal sumar tres més i les ocupacions que es podrien generar en la Fàbrica Giner. El fet de que no s’hagen contractat els serveis de l’empresa encarregada d’obrir les pintures i fer les visites, “posa de manifest que estan tancades i que els interessos de Conselleria no són els mateixos que els nostres”, ha exposat la regidora. El deute acumulat per Conselleria és qualificat de “intolerable” des del consistori morellà. Segons la regidora, “cap treballador del propi Ajuntament té impagaments semblants”.

Davant d’aquesta greu situació, l’Ajuntament de Morella ja va enviar les distintes mocions aprovades en els plenaris a Conselleria de Cultura i aquesta va respondre només a una, explicant que millorarien la senyalització i que es farien fullets. No obstant això, les queixes continuen rebent-se i, la majoria, exposen que han trobat el lloc, però que no han pogut accedir a les visites. Inclús, alguns visitants diuen que s’han desplaçat des de Catalunya, únicament per a veure aquest Patrimoni de la Humanitat, i s’han trobat les portes tancades.

L’Oficina de Turisme de Morella informa del lloc on es troben, per la qual cosa el problema ha sigut, fins a dia d’avui, l’incompliment dels horaris. Mestre ha afirmat que l’Ajuntament “no permetrà que aquesta situació perjudique la marca de Qualitat que té Morella com a destí”. La regidora ha afegit que “la gestió del Patrimoni realitzada des de l’Ajuntament manté un rigor i una professionalitat, basada en el servei i una atenció turística de qualitat, aspectes que en cap moment es donen en la gestió realitzada per la Conselleria”

Més informació: | |