Solidaritat amb el poble d’Haití

web-haiti-14
_______________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 15 de gener de 2010

La catàstrofe d’Haití torna a posar a prova la solidaritat de tot el món. Des de l’Ajuntament de Morella ja s’han pres les primeres decisions per a solidaritzarse amb el poble d’Haití. Creu Roja, la Parròquia, la Confraria dels Llauradors i el propi consistori han decidit obrir distints números de compte i recaptar donatius durant les tradicionals festes de Sant Antoni.

Creu Roja de Morella i la Parròquia han posat a disposició dels col·laboradors cinc números de compte distints, en les entitats Bancaixa, Ruralcaixa i Santander. Per a ingressar els diners, hi ha dos possibilitats. Una és dirigir-se al banc o caixa d’estalvis corresponent amb els diners que es pretén donar o realitzar la transferència a través del caixer o d’Internet.

La catàstrofe també ha afectat a la recaptació de distints actes que es celebraran en Sant Antoni. La Parròquia i la Confraria dels Llauradors donaran tots els diners que recapten en la missa del dissabte. D’altra banda, l’Ajuntament de Morella i la Creu Roja, organitzaran l’Orquestra ProHaití, en la que obriran una línia d’ajuda, per a recaptar distints donatius.

Segons la regidora de benestar social, Malú Blasco, “esperem que la gent de Morella responga a la crida d’Haití”. Segons Blasco “quan ocorren catàstrofes d’aquest tipus, solem veure que la gent d’aquesta localitat es bolca realitzant donatius, per la qual cosa esperem que la resposta torne a ser semblant al d’altres ocasions”. La regidora també ha recordat que “per molt xicoteta que siga l’ajuda que enviem, la suma d’aquestos xicotets esforços, la convertirà en una gran col·laboració”.

Des del Consell de la Solidaritat també s’estan enviant cartes amb tota la informació als distints representants d’associacions, consells i autoritats. Per una altra banda, l’ajuntament de Cinctorres també ha iniciat una campanya de solidaritat amb el poble d’Haití. Des del consistori s’obri un compte solidàri a l’oficina de Ruralcaixa del municipi.

Més informació: | |