Morella sí vol els ordinadors que la Generalitat rebutja

ies-elsports
_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 18 gener 2010

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha emprés accions perquè Morella no es quede fora del Programa Escola 2.0. Després de la negativa del Govern Valencià d’acollir-se al Pla, Puig ha enviat una carta al Ministeri perquè la localitat dels Ports puga formar part. Segons l’alcalde, “per a nosaltres, l’educació és la nostra prioritat i no podem deixar que s’escape aquesta
oportunitat”.

La Comunitat Valenciana és una de les úniques tres autonomies que s’han negat a formar part del programa, junt amb Múrcia i Madrid. Per a l’alcalde de Morella, “la nostra reacció part d’una situació insòlita, ocasionada per la negativa del Consell”. Aquest programa, “dotarà als alumnes de coneixements i ferramentes claus per al seu desenvolupament personal i professional, fomentant a més el capital humà i la cohesió social, i eliminant les barreres de la bretxa digital”, ha explicat Puig. A més de l’anomenada bretxa digital, l’alcalde també opina que el Programa Escola 2.0, “és una manera de superar barreres geogràfiques, per la qual cosa no volem que els nostres alumnes estiguen marginats”.

Cal recordar, que el programa suposa la dotació a les aules de pissarres digitals i connexió inalàmbrica a Internet i cada alumne tindrà el seu propi ordinador personal, que usarà com a aina de treball en classe i a casa. Els beneficiaris d’aquest Pla seran els estudiants d’entre 5º de primària i segon de l’Educació Secundària Obligatòria, és a dir, d’entre 10 i 13 anys, a més dels professors.

“L’Ajuntament de Morella, els pares i mares dels alumnes compartim els motius pels quals el Ministeri ha decidit impulsar el programa i l’actuació de la Generalitat és discriminatòria” ha afegit Puig. D’aquesta manera, l’entitat municipal i els pares afectats per la decisió de la Conselleria d’Educació, soliciten a l’Administració General de l’Estat acollir-se directament al programa Escola 2.0, aportant la part del pressupost que correspondria a la Conselleria. Segons Puig, “la quantitat que ha d’aportar l’Ajuntament és reduïda i no podem perdre aquesta opció”.

Més informació: | | |