Festa Sant Antoni Vallibona


Etiquetes: , ,

web-dimonisvallibona_02
________________________
comarquesnord.cat, Vallibona
dimarts, 19 gener 2010

A Vallibona tots col·laboren per mantenir les seves festes i costums. Enguany els organitzadors de la festa de Sant Antoni, fins i tot van fer camisetes per tal d’ajudar a finançar la festa.

La festa de Sant Antoni a Vallibona comence amb la construcció de la barraca. Branques de pi i de sabina son portades al poble, des de el bosc del terme, per vestir el monument vegetal. Els majorals solen convidar als que participen en aquest acte a aiguardent per a que porten la feina en més alegria, i no passen fred. Per la vesprada als menuts se’ls preparen jocs d’entreteniment, i una xocolatada.

Enguany, a més, els que ho desitgen podran pegar una volteta en cavalls. A continuació arriben els actes religiosos en honor del patró dels animalets. Una missa en la parròquia de Vallibona dona pas a la processó amb les tees enceses fins la plaça de Sant Antoni. Allí es beneeixen els pastissos, que després es repartiran acompanyats d’aiguardent. Pel Capdevila les cavalleries es sumen a la comitiva i acte seguit, Sant Antoni comence a ser perseguit pels dimonis amb focs d’artifici. De tornada a la plaça, en amagar-se Sant Antoni a la barraca, es bota foc a la mateixa.

Després la festa continua fins altes hores de la nit, al poliesportiu amb sopar a càrrec dels majorals, per al que hi ha que apuntar-se als bars del poble o a l’ajuntament, i el ball amb orquestra que sempre sol estar molt animat. El diumenge es porta a terme una oferta de plats, que donen els mateixos veïns, per tal d’ajudar en el finançament de la festa. Sens dubte Sant Antoni torna a reunir als veïns en la germanor de la comunitat a Vallibona. Als que mantenen el poble tot l’any i als que s’arrimen al poble cada cop que tenen possibilitat de fer-ho.

Programa:
Dissabte 23 de enero
10:00 h. Plantada de la barraca.
16:30 h. Festa infantil, xocolatada, jocs i passeig amb cavalls.
19:00 h. Missa, després entrada de cavalls, cremà de la barraca, focs i repartiment dels pastissos.
A continuació sopar i ball al poliesportiu. Preu:7 euros.
Diumenge 24
12:00 h. Subhasta de plats

Més informació: | |