UGT i CCOO reiteren descoordinació en les actuacions a les nevades que els diputats titllen de “perfectes”


Etiquetes: , , ,

______________________
comarquesnord.cat, Castelló
dijous, 21 de gener de 2010

L’avaluació després del episodi de nevades continua. Mentre els ajuntaments avaluen els costos de les actuacions que caldran portar a terme en carrers, voreres, i d’altres vies afectats per el gel i sobre tot la sal, el Consorci, la Diputació i els sindicats de bombers han dit la seva respecte a l’actuació. Segons afirmaven recentment els diputats Esther Pallardo i Luis Rubio, l’actuació del consorci de bombers en el darrer temporal de neu “va ser perfecta” Res es va deixar a la improvisació, seguint el protocol al 100%. Per la seva part han continuat les critiques dels representants sindicals dels bombers que  asseguren que tant el diputat de Bombers com el Cap d’Operacions menteixen.

Els sindicats UGT i CCOO reiteren la descoordinació i la falta de direcció en el període de les nevades del segon cap de setmana de gener.  Els sindicats entenen que no es pot parlar d’una bona actuació quan el cap d’operacions es trobava a Castellfort, totalment incomunicat, malgrat conèixer amb antelació el nivell 1 de preeminència per nevades, lo qual li va impedir estar en el punt de comandament, asseguren els sindicats, que afegeixen que “el cap de Operacions va demanar als mandos intermitjos que la seva situació no es divulgara”.

Amb anterioritat, els  sindicats UGT i CCOO ja havien denunciat que en aquest episodi de neu no s’havia mobilitzat ni un bomber professional, i això que la seva actuació està contemplada en el Pla d’Emergències de la Comunitat. Els sindicats denuncien que la funció dels bombers s’ha traspassat a les brigades forestals, i que  ha estat a un tècnic forestal a qui si li ha donat la facultat de dirigir  les operacions, quant aquestos no tenen competències en cas de rescat, ni estan preparats per aquestes funcions.

Més informació: | | |