Es presenta el llibre “Els masos del terme de Forcall”


Etiquetes:

_____________________
comarquesnord.cat, Forcall
dilluns, 18 de gener de 2010

L’Ajuntament de Forcall va presentar, el passat dissabte, el llibre “Els Masos del Terme de Forcall”, un catàleg dels masos del terme, els que van ser i els que encara es treballen, que comporta a més una recopilació de la forma de viure que els caracteritzava. Per a la realització d’aquesta nova publicació forcallana, l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de l’Agent de Desenvolupament Rural, Anabel Ejarque Peñarroya, que ha estat l’encarregada de coordinar i recopilar la informació. Per la seva part Ana Forest ha realitzat l’anàlisi antropològic per completar la documentació.  El llibre, a més, s’il·lustra amb fotografies de Ivan Bono Querol, Francisco Ramón Chervet i Jose Ramón Gil Querol.

Els promotors de la iniciativa agraïen també la participació important d’un gran nombre de veïns del poble que han contribuït amb les seves entrevistes i coneixements dels masos del terme i dels costums dels masovers, ha enriquir tota la documentació en la que es bassa aquest volum . En la edició del llibre  ha col•laborat la Universitat Jaume I,  a través del programa País Rural i la Conselleria de Cultura.

El moment escollit per a la presentació va ser la vesprada del dissabte de la festa de Sant Antoni, ja que es volia aprofitar que hi han més veïns i visitants, i per altra banda la relació d’aquest Sant tant festejat a Forcall amb els treballs ramaders i agrícoles, amb els treball dels masovers.

Més informació: