“Per què ens volen llevar TV3?”

________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
diumenge, 24 de gener de 2010

Per què ens volen llevar TV3?, aquest era el títol de la conferència celebrada el dissabte a Vilafranca, organitzada per la Comissió Aplec dels Ports 2010. Toni Royo, membre d’Acció Cultural del País Valencià explicava, amb tota mena de detall, l’actual situació dels repetidors de les províncies de Castelló, València i Alacant, respecte a la recepció de la senyal dels canals de la Corporació Catalana. Violeta Tena, membre de la Comissió de l’Aplec era l’encarregada de presentar l’interessant xerrada que congregava a una trentena de persones.

TV3, la televisió autonòmica de Catalunya, compta amb un ampla tradició a la comarca de Els Ports, ja que es convertia fa més de 20 anys en el tercer canal que es podia veure a les nostres cases, junt a la Primera i Segona cadena de Televisió Espanyola. Segons Royo, TV3 està immers en una ‘croada’ per part de les autoritats del Govern valencià i des d’Acció es recorda el dret a veure els canals d’una mateixa llengua o similar als territoris en la que es parla. Els motius del perquè ha reaccionat d’aquesta manera la Generalitat amb TV3, no son massa fàcils d’explicar, segons Royo, ja que mai s’han explicat aquestes raons.

La conferència organitzada per la Comissió de l’Aplec al voltant de TV3 resultava molt interessant per al públic assistent, ja que va permetre conèixer molts detalls del que està sent aquesta ‘guerra’ entre el Consell i Acció Cultural.

Les activitats pro-Aplec continuaran el dissabte 6 de Febrer amb la celebració del II pro-Aplec ‘L’Aplecològic’ amb moltes activitats preparades a Vilafranca. El dissabte 13, ‘L’Aplecològic’ es desplaçarà a Sorita per fer una Plantada d’Arbres Comarcal.

Més informació: | | | |

/span> comentaris

  1. David Randuà i Llop enllaç al seu comentari

    Benvolguts amics,
    La raó del tracte del govern valencià a tv3 és obvi. La uniformitat de la cultura espanyola envers les altres de l’estat. No en va el valencià està en regressió a tot el país, i per aconseguir-ho més depressa TV3 és un estorb. Les actuacions en valencià que podem vore les fan al Canal9? No, a TV3/Canal 33. Parle per exemple de Miquel Gil, Joan Amèrich, Raimon, Feliu Ventura, Obrint Pas, etc. És per açò la vital importància de webs com estes. Bona feina.

  2. hola sóc de vinaros,valència i espanyol. Una vegada vaig llegi un articul d’una revista en la qual feien una entrevista a un catalan de barcelona i d’origen andalús, que protestava perquè pedia que emeteren el canal sur en catalunya ja que hi ha milers i milers de cataloandaluzes vivint en catalunya, i li van contestar que si volia veure el canal sur es marches a andalucia. La meua opinio és que es deuria de deixar veure lliurement totes les cadenes en tot el territori espanyol ja que tots som espanyols i españa ha de ser plural linguistica i cultural, i si no que cadascun s’aguante amb el que hi ha.