El conseller de governació defen la “tradició” dels festejos taurins a la Comunitat

1 comentari
Etiquetes:


______________________
comarquesnord.cat, Madrid
dilluns, 25 de gener de 2010

Serafín Castellano ha defensat la celebració dels festejos taurins a la Comunitat Valenciana en el Senat, després de participar en una jornada de l’Associació Taura Parlamentària, en la qual va manifestar que el seu departament aquesta desenvolupant un Reglament taurí que completarà la normativa sobre festejos taurs a la Comunitat i que té com objectiu “salvaguardar les places singulars que existeixen a la Comunitat i que precisament per les seves peculiaritats no poden adaptar-se al reglament nacional”.

Durant la seva intervenció, Castellano va indicar que a la Comunitat existeixen 13 places de bous que, per les seves condicions singulars, es veuen “impossibilitades” a complir amb els requisits exigits, pel que era necessària la seva consideració i regulació específica, “sense menyscabar cap mesura de seguretat o sanitàries”. Així mateix, es preveu que el Reglament regule les característiques especifiques de les tretze places de bous singulars que existeixen a la Comunitat (Algemesí, Bocairent, Castelló, Vinaròs, Vilafranca, Morella, Onda, Benassal, Oropesa, La Vall d’Alba, Monòver, Elda i Ondara) perquè puguen exceptuar-se del compliment dels requisits establerts, “sempre que es justifique tècnica i documentalment que resulta impossible complir-los”.

Per a això, el Reglament preveu que puguin inscriure’s en l’Inventari General de Patrimoni Cultural Valencià i que els tècnics en matèria d’espectacles verifiquin el caràcter singular de la plaça per a garantir les condicions de seguretat i salubritat de l’edifici que han de complir-se “sense excepcions”.

Castellano va destacar que la Generalitat està centrant “tots els seus esforços” a fer que la normativa sobre festejos taurins a la Comunitat, com per exemple el Decret de ‘bous al carrer’, “compatibilitze d’una banda l’arrelament i tradició d’aquest tipus de festejos i les mesures de seguretat tant per als espectadors, participants i animals”. “Només així és possible garantir la supervivència de la festa”, va concloure.

Més informació:

1 comentari

  1. Gracies senyo Serafin, per lo menos hi ha algu que es dedica a defendre la nostra cultura i festa com es la dels bous al carrer, mentres tant a uns altres puestos del mon(catalunya) volen prohibir la festa dels bous perque diuen que es una tradicio espanyola, que patetics. VISCA VALENCIA LLIURE!!