El Plenari de Morella presenta aquest dimarts les obres del Pla Zapatero per a 2010

_____________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 25 de gener de 2010

El Plenari, de caràcter extraordinari i urgent de dimarts, aprovarà la petició de les obres del Pla E 2010. En total, s’escometran quatre obres distintes, que van des de la millora de distints centres educatius, a la implantació de noves tecnologies i el canvi de l’entrada al Castell, a causa de l’avanç de les obres del Parador. En total, s’invertiran 308.538 euros, dels quals el 20% es destinarà a la despesa social. Segons el regidor d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, “com indica el Pla, prioritzarem la creació de llocs de treball, l’aspecte energètic, les noves tecnologies i el benestar social”.

El canvi d’entrada al Castell, condicionament de la Torre del Panto i restauració d’una part de la muralla, serà l’obra que compte amb una major part del pressupost. L’avanç de les obres del Parador, farà que no es puga accedir a la fortalesa pel Convent de Sant Francesc, per la qual cosa, l’Ajuntament ja ha buscat alternatives. Amb aquesta partida, es crearà una entrada per la Plaça de Bous. Donat la proximitat amb la Torre del Panto, aquesta es convertirà en un atractiu més per a la visita i es restaurarà el llenç de la part de la muralla que està més prop de la nova recepció. A més, part del pressupost es destinarà a habilitar el Palau del Governador, ja en l’interior de la fortalesa, per a traslladar l’exposició “El Castell, una història de futur”, que, en l’actualitat, es troba en l’immoble que es convertirà en la recepció del Parador de Turisme. Aquesta actuació, ha indicat el regidor, “és molt important, ja que tornem a aprofitar els fons per a continuar amb la recuperació del patrimoni històric”.

La nova Escola Per a Adults (EPA) tindrà un pressupost d’uns 75.000 euros. Aquesta s’ubicarà en la tercera planta de l’edifici Bancaixa, on estava l’antic gimnàs. A més de l’aula per a l’escola, també s’aprofitarà l’espai per a fer una altra aula per a impartir cursos de formació. A més, la guarderia, lloc en què s’impartien les classes de l’EPA, “podrà augmentar la seua capacitat i els seus serveis, al comptar amb més espai”, ha explicat Ripollés.

L’Ajuntament de Morella continuarà amb la millora i implantació de les noves tecnologies. D’aquesta manera, uns 35.000 aniran destinats a l’adequació tecnològica de distints edificis i instal·lacions municipals. Amb esta partida es pretén que es puga millorar la difusió de distints actes culturals, educatius o institucionals.

El Pla E de 2010 també s’utilitzarà per a continuar reduint les despeses corrents del Col·legi Mare de Déu de Vallivana. Les actuacions realitzades directament per l’Ajuntament durant l’any 2009, han servit per a reduir un 30% el total de la despesa energètic. Amb aquesta actuació, “es pretén continuar millorant l’eficiència de la calefacció i l’aïllament tèrmic”, ha explicat Ripollés. El pressupost per a aquesta obra serà de 20.000 euros, aproximadament.

El Pla E del passat any ja va contribuir que la taxa de desocupació se situara per davall del 6%. En total, en 2009 es van crear 54 llocs de treball, “superant- se les expectivas inicials”, segons Ripollés. L’edil també ha afirmat que “amb aquestes obres, es milloraran infraestructures, es té seguretat en els pagaments i, sobretot, es creen llocs de treball, per la qual cosa cal valorar de forma molt positiva el segon Fons Estatal”.

Més informació: | | | | | |