La neu torna a caure als Ports


_____________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 25 de gener de 2010

La neu ha tornat a fer acte de presència aquest dilluns a la comarca dels Ports. Quan encara hi ha racons dels nostres pobles on queden restes dels muntons de neu del passat temporal, una lleugera nevada cau arreu dels nostres pobles. La precipitació, suau, no ha arribat a quallar en la major part dels llocs, i tampoc s’espera que ho pugue fer en les properes hores. Per tant, no hi ha cap dificultat per tal de circular per les carreteres de la zona. Pel que sembla, un dels pobles on més ha nevat, dins dels baixos registres que s’han donat per tot arreu, ha estat Ares del Maestrat.

Les temperatures, que en dies anteriors havien marcat dades gairebé primaverals han baixat de nou durant la matinada de diumenge a dilluns a registres típics de l’hivern. Morella registrava durant les hores més fredes de la matinada zero graus segons l’observatori de Juan Amela, dada idèntica a la que registraven els termòmetres vilafranquins de l’observador Ignasi Llopis. En aquest observatori ja diumenge es donaven 0,7 l/m2 de precipitació.

Pel que fa a les dades de dilluns, a Vilafranca la màxima no ha passat dels 0,5ºC i la precipitació ha esta inapreciable. A Morella, per la seua banda, les dades de dilluns deixen una màxima de 1,5ºC i una precipitació, fins a les sis de la vesprada, de 3,0 l/m2, als que hi ha que sumar els 1,3 l/m2 recollits ahir.

Previsions de neu també per a dimarts
Les previsions apunten que continuarà nevant durant tot el que queda de dilluns en una cota que anirà baixant conforme avance la jornada. Si per la vesprada estava previst que la neu caigués per sobre dels 600 metres, de cara a la matinada la xifra prevista baixa fins als 400 metres. El temps milloraria, segons les previsions, de cara a dimecres.

Més informació: | | |