Portell posarà en marxa un servei d’asessoria i tramitació de compres per internet


Etiquetes:

_____________________
comarquesnord.cat, Portell
dilluns, 25 de gener de 2010

L’Ajuntament de Portell de Morella, o bé una societat mercantil municipal, implantarà un servici de Tramitació de compres a través d’Internet per als seus veïns que a més portarà associat un servici de assessorament i orientació per a cada una de les compres a realitzar. Este servici estarà dirigit tant a la població que no disposa d’accés a Internet o no domina el seu maneig com als usuaris que encara desconfien de la realització de compres a través de la xarxa que requerisquen un registre en què se sol·liciten dades privades. El veí indicarà quin és l’article que desitja adquirir i el servici realitzarà tots els tràmits, des de la busca del millor preu fins a la recepció de la mercaderia en una direcció concreta passant pel pagament de la quantitat final a través d’un compte específic.

L’impacte de la xarxa
La presència d’Internet en les llars té un impacte cada vegada major, degut fonamentalment a les possibilitats de comunicació i informació que oferix la xarxa. Però a més Internet s’està mostrant enormement pràctic com a mitjà de compravenda, donant fàcil accés a un mercat de dimensions mundials. Amb això s’aconseguix accedir a uns grans magatzems virtuals on poder adquirir des d’aliments frescos a cotxes passant per roba, llibres, discos, cosmètics, mobles, recanvis d’automòbil o productes electrònics entre altres. Tot a preus molt competitius, a causa dels menors gastos de funcionament de què es beneficien els portals de venda per Internet, i amb un assortiment impossible de trobar en una botiga física.

Si estos avantatges de la compra per Internet es combinen amb la falta d’una estructura comercial àmplia i variada que patixen la majoria de municipis rurals, amb l’elevada mitja d’edat que presenta la seua societat i amb la poca implantació d’Internet en els grups socials d’edat més avançada, pot deduir-se que la creació d’un servici municipal d’assessorament i tramitació de compra a través d’Internet pot arribar a pal·liar les carències mencionades.

Més informació: