L’equip de govern sol·licitarà que s’evite l’Estudi d’Impacte Ambiental en el tram de la N-232 La Torreta-Morella


_____________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 25 de gener de 2010

El Plenari de caràcter extraordinari i urgent que es celebra aquesta vesprada, debatrà la qüestió del traçat i possibles estudis ambientals de la Nacional 232: Masia La Torreta- Morella Sud. L’equip de govern presentarà l’infome tècnic amb les al·legacions pertinents per a evitar l’elaboració de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA). Aquestes al·legacions arriben després que la Generalitat declarara el traçat com a Zona Especial de Protecció d’Aus (ZEPA), el passat 9 de juny. Segons l’alcalde de Morella, Ximo Puig, “en l’elaboració del projecte s’han tingut en compte tots els estudis ambientals, per la qual cosa creiem que és innecessària la realització del DIA, que ralentitzaria tot el projecte”. L’edil ja va manifestar que “cada nou retràs és una ferida en l’ecosistema social i econòmic dels Ports”.

Calç recordar que al juny de 2008, la Generalitat va enviar un informe a l’Ajuntament en què afirmava que “es considera que no existiran afeccions negatives apreciables sobre els espais que formen part de la Xarxa Natura 2000″. Només un any després, quan s’havia reelaborat el projecte, s’havia enviat al Ministeri i només faltava que es licitara l’actuació, l’Administració autonòmica va declarar el traçat com a zona ZEPA. Sense aquesta declaració, les obres podien haver començat en l’any 2010.

Aquesta qüestió es debatrà avui en el plenari, després de rebre’s una carta del Ministeri de Medi Ambient, en la que es sol·licita al consistori morellà que “informe sobre si el projecte pot causar impactes ambientals significatius”. L’equip de govern de l’Ajuntament pretén que s’aplegue a un acord amb l’oposició perquè els dits impactes puguen ser evitats. Puig ha afirmat que “la carretera passa quasi pel mateix traçat, per la qual cosa amb els estudis ambientals que s’han realitzat per l’Ajuntament, hi hauria de ser prou”.

En el plenari d’aquesta nit es sol·licitarà que “s’agilitzen els tràmits, que la Generalitat no pose més entrebancs i que elabore un informe ambiental per a corroborar les al·legacions de l’Ajuntament”, ha explicat Puig. En la sessió plenària d’avui també es ratificarà l’acord d’aprovació del Projecte i Estudi d’Impacte Ambiental de la “Línia de l’Àrea de Mitja Tensió de la Central Solar Fotovoltaica de Morella”, a més de la presentació de les obres del Pla E de 2010.

Més informació: | | | | | |