La Comarca del Matarranya disposa d’un segon vehicle per al transport social adaptat


Etiquetes:


_________________________
comarquesnord.cat, Vall-de-Roures
dimarts, 26 de gener de 2010

La Comarca del Matarranya disposa des d’aquest dilluns d’un nou vehicle de transport social adaptat, que s’unirà a l’altre ja existent. El Programa de Transport Social Adaptat, està finançat a través del Programa ISEAL, que és una acció de foment i suport social a les iniciatives de desenvolupament local en el mitjà rural, emmarcada dins del Programa Operatiu Fons Social Europeu Aragó.

Els objectius del servei de Transport Social Adaptat són: l’accés normalitzat als recursos acompanyar a serveis bàsics als usuaris que per edat, malaltia o situació social no conten amb mitjans propis per a desplaçar-se. Potenciar la participació i integració, prevenint situacions d’aïllament i solitud. Possibilitar el trasllat a serveis i centres terapèutics, rehabilitadores, de formació i capacitació, de caràcter social i que no es puguen cobrir per altres sistemes.

Aquesta segona furgoneta ha estat adquirida per la Comarca del Matarranya gràcies a l’ajuda de l’Obra Social de Ibercaja. Fins a ara, la Comarca del Matarranya, a través del Departament d’Acció Social, posava a la disposició dels usuaris una furgoneta de transport, que realitzava el desplaçament d’anada i volta dels pobles de la comarca fins al Centre d’estada residencial diürna de Valderrobres. Amb aquest nou vehicle, es pretén ampliar aquest servei a aquelles persones que desitgen desplaçar-se fins a centres socials, terapèutics o rehabilitadores tals com ASAPME (Associació Pro Salut mental Sota Aragó) i AFEDABA (Associació de Familiars de Malalts de Alzheimer) a Alcanyís, o altres centres i institucions de la nostra territori o localitats properes.

Nou places
La nova furgoneta conta amb 9 places i està adaptada per a persones de mobilitat reduïda i per a transportar 2 cadires de rodes. Per altra banda, s’ha convocat dues places d’auxiliars de manteniment ? conductor, per a prestar aquest nou servei. Els dos llocs de treball estan finançats pel programa ISEAL. Un dels requisits per a poder optar a aquestes dues places (previst en el programa ISEAL) és estar empadronat en algun dels 18 municipis de la comarca del Matarraña, ja que un dels principals objectius, tant de l’Entitat Comarcal com del Programa ISEAL és el foment de l’ocupació local.

Més informació: