La Mata viu un Sant Antoni molt complit


Etiquetes:


_______________________
comarquesnord.cat, La Mata
dimarts, 26 de gener de 2010

A La Mata la festa de Sant Antoni ha estat molt complida, encara que del no s’ha acabat, ja que aquest dissabte s’han tornat a citar tots els veïns, en la vuitada, per continuar gaudint dels subproductes del porc a la vora de la foguera. Des del passat divendres el carrer es va convertit en el punt de trobada dels veïns.

El dissabte va ser el dia més complet, i la jornada que va comptar en més participació també de gent de pobles a la vora. A la diada no van faltar els animals, ni el foc, ni la musica, ni la torrada, ni la vidalvera, ni el bandeig del gall, però el més aplaudit en aquesta ocasió va ser la representació de la Vida del Sant. En aquest municipi aquesta representació no es fa tots els anys, i ara ja en feia quatre que no formava part del programa. Pot ser per eixe motiu els actors li van posar tantes ganes, el cas es que ho van fer tant be, que algú es deguera pensar que eren professionals. El públic va gaudir de valent i els ho va pagar en llargs i sentits aplaudiments.

El diumenge continuaven les torrades a la vora de la foguera. Al que va donar la matança del porc, s’ha afegit vedella, i algun producte del mar com pot ser la sardineta. El dilluns, en acompanyament d’aigua neu, es va celebrar el dia del caldo, i de nou es va fer congolla a eixa placeta tant acollidora on els porxos donen el raser que cal buscar si el temps no acompanya.

A dia d’avui tots a la Mata estan un poc enrogallats per una banda per que es una festa que es preste molt a la conversa, i per altra per la tradició de fumar vidalvera, que en aquesta data fins i tot els xiquets del poble tenen permís per provar-la.

__________
documents
Fotogaleria: “Sant Antoni a La Mata”

Més informació: