La neu cobreix la comarca dels Ports, però no hi ha problemes de circulació


Etiquetes: , ,


_______________________
comarquesnord.cat, Els Ports
dimarts, 26 de gener de 2010

La comarca dels Ports ha despertat de nou tapada de blanc. Tot i que la precipitació en forma de neu ha estat ben bé escassa i la xarxa viaria de la comarca no presenta problemes de circulació. A la zona d’Ares la precipitació ha estat un poc més gran i aquest dilluns els veïns del poble tenien dificultats per eixir fins al Coll d’Ares. Anit els equips llevaneus de la nacional 232 treballaven per netejar esta via, tot i que en algunes zones hi havia que circular amb molta precaució perquè l’asfalt presentava perill de relliscar.

L’observatori meteorològic de Morella ha registrat una precipitació en forma de neu de tan sols 6,1 mm, mentre que al de Vilafranca s’han donat 5,8 mm. Les temperatures han estat prou baixes, amb una mínima de -2 ºC a Morella i -2,5 graus a l’observatori de Vilafranca. Ahir els termòmetres no van pujar de 1,5 graus a Morella i de mig grau positiu a Vilafranca.

Este matí les teulades de Morella i tots els voltants estaven blancs. També els vehicles estaven tapats d’una petita capa de neu. Si bé, als carrers no hi havia cap dificultats per a transitar ja que la neu no ha collat al paviment.

L’operatiu del pla contra les nevades no va activar dilluns totes les màquines llevaneus. A la nacional 232 els equips del centre de viabilitat hivernal estaven treballant en este vial. Mentre a la zona d’Ares, on es registrava una major precipitació, els veïns deien que tenien dificultats per transitar i que les màquines no estaven treballant. A darreres hores de la vesprada, la llevaneus de Vilafranca no havia estat mobilitzada.

Cal recordar que, després del fort temporal de neu d’este mes de gener, els responsables municipals de la comarca dels Ports van demandar una major coordinació dels equips de lluita contra la neu. Des dels municipis de l’interior es lamentava que es queden incomunicats pobles durant varis dies i que no se tinga massa en compte l’opinió de la gent del territori.

Més informació: | |