La Mancomunitat s’informa de què és una reserva de la Biosfera


________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dimecres, 27 de gener de 2010

En la jornada de dimarts, per la vesprada, tenia lloc a Vilafranca una reunió informativa de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, amb la presència del Director General de Medi Ambient, Jesús Casas i del Coordinador de la Secció Espanyola del Programa MaB de la UNESCO, Francisco Cantos. El motiu de la reunió era explicar, amb tota mena de detalls, que és una reserva de la Biosfera i quins son els objectius d’aquesta figura de protecció. La creació d’una reserva de la Biosfera, afectaria a les comarques de Els Ports (Castelló) i el Maestrazgo (Terol) i és per això, que a banda dels Alcaldes i representants dels Ajuntaments de la nostra comarca, també van estar presents el President de la Comarca del Maestrazgo, Mariano Balfagón i Alcaldes o portaveus dels municipis de Mirambel, Cantavieja o La Iglesuela del Cid.

Jesús Casas, Director General de Medi Ambient ja va estar a la comarca fa un any, participant en una xerrada organitzada per l’Agenda 21 i destacant els valors de la zona per crear una reserva de la Biosfera a cavall entre Els Ports i el Maestrazgo. Els representants del MARM, mantenien aquesta reunió amb els representants municipals i Agents Locals de Desenvolupament Rural. A Espanya, de les 40 reserves de la Biosfera existents, només hi ha dues reserves que el seu territori es conforme amb més d’una comunitat autònoma. En cas de crear-se la reserva del Maestrazgo, seria la tercera al país. A més, hi ha dues reserves internacionals. Una entre Espanya i Portugal i un altra entre Espanya i Marroc.

Des de la Mancomunitat Comarcal Els Ports es valorava molt positivament la reunió i la possibilitat de crear una reserva de la Biosfera. Les bones relacions amb els municipis veïns d’Aragó també fan pensar que el projecte pot eixir endavant.

Des del Ministeri de Medi Ambient s’ha posat el tema damunt la taula i s’ha manifestat un gran interès amb la creació de la reserva de la Biosfera en aquestes terres. Ara, han de ser la Mancomunitat Comarcal Els Ports i la Comarca del Maestrazgo els que comencen a tractar el tema per anar concretant les qüestions exposades pel Director General de Medi Ambient, Jesús Casas.

Més informació: |