La subsecretària del Ministeri de Cultura, Mercedes del Palacio, visita Morella avui


______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 27 de gener de 2010

La subsecretària del Ministeri de Cultura, Mercedes del Palacio, farà un lloc en la seua apretada agenda per a visitar Morella divendres que ve. L’objectiu de l’encontre és visitar el Castell i estudiar les pròximes actuacions del Pla Director.

Els actes començaran a les 8:30 del matí, amb una recepció en l’Ajuntament. Després, Del Palacio firmarà el llibre d’honor del consistori i assistirà a una reunió junt amb l’alcalde de Morella, Ximo Puig, l’edil d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, la regidora de cultura, Palmira Mestre, el director de museus i el castell, Carlos Sangüesa i distints tècnics i personalitats de l’àmbit polític. Sobre les 9:30, s’iniciarà la visita al Convent de Sant Francesc, per a conéixer l’exposició sobre el Pla Director de la fortalesa. La Subsecretaria també visitarà les últimes actuacions que ha realitzat el Ministeri en el Castell, per la qual cosa ascendirà fins al punt més alt del municipi, la Plaça d’Armes. Una vegada finalitze el recorregut, sobre les 11 del matí, es produirà un encontre amb els mitjans de comunicació en el Convent de Sant Francesc.

El Pla Director és un document que es prepara per a escometre la restauració del Castell, perquè les actuacions tinguen una coherència de conjunt i perquè es facen de manera planificada. El Pla prioritza les actuacions i especifica els pressupostos de cada obra. En total, aquest document contempla 28 actuacions diferents, de les quals cinc, es consideren urgents i les altres són a curt i mitjà termini. A més, el Pla també pressuposta distintes obres que contribuirien a posar en valor diverses instal·lacions. La Subsecretaria també podrà conéixer altres actuacions en el Castell i les muralles, impulsades per l’Ajuntament en els últims anys.

Més informació: | | |