L’entrada al Castell es traslladarà a la Plaça de Bous

_____________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 27 de gener de 2010

El Plenari, de caràcter extraordinari i urgent celebrat aquests dimarts a l’Ajuntament de Morella, ha aprovat la petició de les obres del Pla E 2010, entre les que destaquen aquelles que afecten al castell, on hi haurà una nova entrada i s’haurà de condicionar un espai per a instal.lar l’exposició El Castell de Morella, una història de futur.

El canvi d’entrada al Castell, el condicionament de la Torre del Panto i restauració d’una part de la muralla, serà l’obra que compte amb una major part del pressupost del Pla Zapatero. L’avanç de les obres del Parador, farà que no es puga accedir a la fortalesa pel Convent de Sant Francesc, per la qual cosa, l’Ajuntament ja ha buscat alternatives. Amb aquesta partida, es crearà una entrada per la Plaça de Bous. Donat la proximitat amb la Torre del Panto, aquesta es convertirà en un atractiu més per a la visita i es restaurarà el llenç de la part de la muralla que està més prop de la nova recepció. Concretament, el nou accés al castell serà per el lateral de l’entrada per anar avançant cap a la dreta on, en un punt intermig, hi haurà una bifurcació per anar a la Torre del Pantó, mentre que el camí accedeix al Castell a l’altura de la Porta Ferrissa.

A més, part del pressupost es destinarà a habilitar el Palau del Governador, ja en l’interior de la fortalesa, per a traslladar l’exposició “El Castell, una història de futur”, que, en l’actualitat, es troba en l’immoble que es convertirà en la recepció del Parador de Turisme. Aquesta actuació, ha indicat el regidor, “és molt important, ja que tornem a aprofitar els fons per a continuar amb la recuperació del patrimoni històric”.

Més informació: | | |