Cotino anuncia que el Consell invertirà 80 milions d’euros als Ports i Baix Maestrat


_______________________
comarquesnord,cat, Benicarló
dijous, 27 de gener de 2010

El vicepresident tercer del Consell i conseller de Medi ambient, Juan Cotino, ha anunciat una inversió per part del Govern Valencià de 80 milions d’euros en els pròxims dos anys, en les comarques dels Ports i Baix Maestrat. Cotino ha realitzat aquest anunci aquest dimecres a Benicarló, durant la presentació a municipis, ciutadans i agents socials de les mesures que l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana inclou per als Ports i Baix Maestrat. Aquesta és la primera de les 15 reunions previstes en les comarques valencianes amb la finalitat de que ajuntaments i societat civil puguen aportar a la Conselleria de Medi ambient perquè puguen incorporar-se en l’Estratègia.

El conseller de Medi ambient ha ressaltat que amb els seus 33 municipis, que concentren més de 90.000 habitants, “els Ports i Baix Maestrat constitueixen un gran territori d’oportunitats, entre altres raons, perquè conten amb un gran potencial per a articular l’eix mediterrani entre les àrees urbanes de Castelló i Tarragona”. “L’Estratègia Territorial aprofitarà les oportunitats i la potencialitat d’aquestes comarques castellonenques”, ha subratllat Cotino, per exemple amb el fet de ser una zona de gran importància des d’un punt de vista logístic, entre les àrees metropolitanes de València, Barcelona i Saragossa; o per contar amb una elevada proporció de superfície protegida, per sobre del 50%.

Inversions del Consell
Durant la seua visita a Benicarló per a presentar l’Estratègia Territorial, Cotino ha anunciat a ajuntaments i agents socials les principals inversions de la Generalitat als Ports i Baix Maestrat. Destaquen, entre unes altres, la nova depuradora de Benicarló, ja licitada, i les seues connexions, per valor de 29 milions d’euros; la nova depuradora d’Alcalà de Xivert (18 milions d’euros), actualment en execució; o l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Peníscola, que suposa una inversió de 26 milions d’euros. Altres actuacions d’interès que el Consell desenvoluparà en la comarca són la promoció de 270 habitatges protegides impulsades pel IVVSA a Alcalà de Xivert; el parc litoral Vinaròs sud-Benicarló nord (3,5 milions d’euros); la urbanització del passeig marítim de Peníscola (1,5 milions d’euros) i l’escola d’idiomes de Vinaròs. En matèria ambiental, destaquen les actuacions de millora de les masses forestals en els termes municipals de Rossell, Alcalà de Xivert, Morella, Sant Mateu i Castellfort, entre uns altres, per valor de 500.000 euros.

Actuacions ambientals
A més, l’Estratègia proposa iniciatives de caràcter ambiental com el corredor del riu Cervol, entre el litoral i la LIC de la Tinença de Benifassà-Turmell-Vallivana; el corredor terrestre entre el Parc Natural de la Serra d’Irta i la LIC de l’Alt Maestrat; el corredor fluvial de connexió entre el riu San Miguel i la Serra d’Engarcerán; i el corredor terrestre que comunicarà les LIC de l’Alt Maestrat i la Tinença de Benifassà. Cap destacar així mateix la restauració d’ecosistemes fluvials i zones humides, com els trams mitjos dels rius Cervol i Sènia; la marjal de Peníscola, la llacuna de Sant Mateu; també s’impulsaran els parcs litorals de Vinaròs-Benicarló i Benicarló-Peníscola; i una connexió litoral entre Vinaròs i Alcossebre, entre altres actuacions.

Més informació: | | |