Cinctorres està de Sant Antoni aquest cap de setmana


Etiquetes: ,

_______________________
comarquesnord.cat, Cinctorres
dijous, 28 de gener de 2010

La jove penya “El Barrilet” s’ha fet càrrec enguany d’organitzar un dels Sant Antonis més participatius, el de Cinctorres. El darrer cap de setmana de gener tot està preparat per rebre tots els que, amb junt amb els veïns de Cinctorres, vulguen gaudir d’una festa popular que ajunta tots els ingredients per a fer del carrer un espai de trobada.

La setmana anterior a la festa s’enceten els actes, amb la recerca del maio i les costelles en la que participa activament la gent del poble que, després d’un bon dinar al mas de Clara, triaran el Maio, que sempre sol ser a muntó alt. Els dies grans començaran el divendres 29, amb la sortida al monte a per llenya, que torna a ser un altre moment on la germanor i la gastronomia s’afegeixen a la feina. El dissabte, de bon matí, el punt de partida de la jornada més especial, és un esmorzar de germanor, per emprendre, tot seguit, el muntatge de la barraca.

La vesprada aglutina el gros dels actes, iniciant-se amb l’espectacular arrossegada de les carrasques pels carrers del poble. Un acte molt bonic de veure, encara que pot tenir el seu perill si escollim algun carrer estret sense massa protecció. Tot seguit, el foc i el teatre seran protagonistes, amb l’encesa de la foguera del Ajuntament, la representació de la vida del Sant, que destaca per ser l’única que es fa en valencià, i posteriorment l’encesa de la barraca. Abans la majoralia convida als assistents a cacaus, abadejo i vi.

Ja a la nit, l’esdeveniment central serà la benedicció dels animals. Aquest acte compta amb l’al·licient de que els majorals ofereixen coquetes i aiguardent als participants. Encara que la festa de Sant Antoni va deixar de fer-se al llarg d’uns quants anys, ara ja en són 17 les edicions consecutives des de la recuperació, i encara que enguany va costar una miqueta, sempre ha hagut majorals. Sant Antoni de Cinctorres, un altra trobada comarcal.

_____________
documents
programa d’actes:

Dissabte, 23 de gener
09:30 Esmorzar
10:30 Tallada del maio i costelles
14:00 Dinar al mas de Clara

Divendres, 29 de gener
09:00 Esmorzar al local
10:00 Al monte a fer llenya
14:00 Dinar al local
15:00 Recollida de la llenya per les cavalleries

Dissabte, 30 de gener
09:00 Esmorzar al local
10:00 Confecció de la barraca
14:00 Dinar al local
17:00 Eixida del ‘arrastre’ de carrasques des del Poliesportiu
18:00 Vi, cacaus i abadejo per als assistents
19:00 Encesa de la foguera del Ajuntament
20:00 Representació de la vida del Sant al local
21:00 Encesa de la barraca
22:00 Benedicció dels animals i repartiment de coquetes i aiguardent
00:30 Ball amb l’orquestra Oceànic

Diumenge, 31 de gener
11’00h. Jocs Infantils
12:30 Missa i Processó

Més informació: |