Morella organitza el concurs de fotografia “La Primera Gran Nevada del segle XXI”


Etiquetes: , ,

20100107_neu_4409
______________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 28 de gener de 2010

L’Ajuntament de Morella ha organitzat un concurs de fotografia que té com a temàtica la nevada del passat 8 de gener. La competició constarà de dues parts: l’enviament de fotos a través d’Internet i l’exposició de les millors fotografies durant els dies de Setmana Santa. El principal objectiu de la mostra és que “tant els que van viure la nevada com aquells que no van poder presenciar-la en directe, puguen gaudir de les imatges que ens va deixar el temporal”, ha explicat la regidora de cultura, Palmira Mestre.

Sens dubte, es va tractar de la precipitació en forma de neu més intensa dels últims 20 anys. En total, els 40 centímetres que es van acumular, es van acompanyar de baixes temperatures, vent, gelades o desgel, la qual cosa va deixar una infinitat de problemes, però unes imatges espectaculars. Segons Mestre, “durant els dies de neu, els ciutadans de Morella van eixir al carrer amb càmeres de fotos i van retratar els distints paisatges. El que pretenem és posar en valor aquelles instantànies”.

Les fotografies es podran enviar fins al 14 de març. Després es realitzarà la selecció de les millors i la impressió a un bon tamany. D’aquesta manera, l’exposició estarà formada per unes 30 o 40 fotos, depenent de la qualitat, i d’un vídeo en què es podran veure la resta d’imatges participants. Serà durant els dies que romanga l’exposició, quan es voten els guanyadors. “Pretenem fer un concurs en què siga molt senzill participar, aprofitant les noves eines tecnològiques”, ha afirmat Mestre. Aleshores, les fotografies es podran enviar per correu electrònic, a la direcció prensa@morella.net o bé, etiquetant les fotos com Ajuntament de Morella en Facebook i especificant en el comentari la participació en el concurs.

Les fotografies no farà falta que tinguen una gran qualitat, ja que serà en el moment de l’exposició quan l’Ajuntament es posarà en contacte amb l’autor per a rebre la foto a una major grandària. Durant l’exposició, seran els propis visitants els que voten les millors fotos i trien als tres vencedors. Els premis seran lots de llibres en què predominen grans fotografies, valorats en més de 200 euros.

Més informació: | |