La Subsecretària de Cultura estudiarà les actuacions més urgents del Castell


_______________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 29 de gener de 2010

La Subsecretaria del Ministeri de Cultura, Mercedes del Palacio, ha visitat Morella per a conéixer les últimes actuacions en el patrimoni monumental, que ha realitzat el Govern d’Espanya. Del Palacio s’ha mostrat “satisfecha” per les actuacions realitzades per l’Administració Central i s’ha compromés a “estudiar, en las próximas semanas, las obras más urgentes que hay que acometer, que dependerán de las posibilidades económicas de las que dispongamos”.

La jornada ha començat amb una reunió en què s’han donat cita Del Palacio, el Secretari Tècnic del Ministeri, Javier Rodríguez Mañas, el Subdelegat del Govern a Castelló, Antonio Lorenzo, el senador Batista Cardona, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, el director de museus, Carlos Sangüesa i distints regidors de l’Ajuntament i tècnics locals. En ella, Puig ha informat de les actuacions més importants que requerix el patrimoni de la localitat. La principal és la reparació de murs junt amb la Tahona i evacuació d’aigües en el Castell, que el consistori ha sol·licitat a través de l’1% cultural que finança el Ministeri de Foment. A més, la Subsecretària ha observat l’estat de les úniques torres que falten per restaurar en el conjunt amurallat de la localitat, la de la Font Vella i la Redona i el Pla Director del Castell. Del Palacio ha afirmat que “la obra del 1% cultural se tratará en la próxima reunión trimestal con Fomento”. Aquesta obra està contemplada entre les més urgents del Pla Director i compta amb un pressupost de quasi 300.000 euros.

Respecte al futur Parador de Turisme i a la coordinació entre Foment, Turisme i Cultura, la Subsecretària ha explicat que “lo más importante es poner en valor el Patrimonio. La mejor manera de conservar esta riqueza es darle uso y, la mejor forma, es que trabajen los distintos ministerios conjuntamente” Finalment, Del Palacio ha manifestat “el compromiso futuro del Gobierno con esta localidad, por lo que continuaremos apostando, en la medida de nuestras posibilidades económicas, bien a través de Cultura o del 1%”.

Per la seua banda, el Subdelegat del Govern a Castelló, Antonio Lorenzo ha expressat que “aquesta visita és una mostra més del compromís del Govern amb Castelló. És un orgull que representants d’esta rellevànciavinguen a la nostra província per a veure les inversions que cal escometre”.

Finalment, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha fet una valoració “molt positiva i molt interessant” de l’encontre mantingut avui a Morella. Per a l’edil, “el més important de la visita, és que un alt càrrec del Ministeri, com és Mercedes del Palacio, ens ha garantit el seu compromís amb la nostra localitat”. Puig també ha afirmat que l’objectiu “és que es vaja invertint poc a poc en el nostre patrimoni, però d’una forma continuada. El nostre patrimoni té vestigis històrics que cal anar restaurant-los i posant-los en valor”.

Més informació: | | |